Hirdetés

Nyírmártonfalván minden gyermek megtanulta a közlekedési szabályokat

police.hu

2019.11.12. 18:24

Nyírmártonfalván minden gyermek megtanulta a közlekedési szabályokat
police.hu

Komplex baleset-megelőzési programot tartottak a rendőrök.

Hirdetés

Hirdetés

A Két kéz két láb két keréken elnevezésű országos program egyik célja a gyermekek figyelmének felhívása a mozgás örömére és jótékony hatására. Már gyermekkorban játékos eszközökkel el kell kezdeni az egészséges életmódra, a kulturált és balesetmentes közlekedésre nevelést.

A program keretében november 12-én Nyírmártonfalván a gyalogos és kerékpárral történő közlekedés szabályaira hívták fel a résztvevők figyelmét a rendőrök.

A rendezvényen a gyerekek beülhettek a rendőrautókba, ezt követően megnézték a Debreceni Rendőrkapitányság Biztosítási és Szakszolgálati Alosztály munkatársai által megtartott rendőrségi kutyás bemutatót, majd a kísérő programok keretében megismerkedhettek a mentők és a tűzoltók munkájával is.

A diákok mellett a helyi idősek figyelmét is felhívták azokra az előzetes óvintézkedésekre, amelyeket saját biztonságuk érdekében megtehetnek azért, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozataivá.

Az idősebbeknek emellett a láthatóság és a passzív biztonsági rendszerek használatának fontosságáráról is beszéltek.

A foglalkozások résztvevői Ayala, azaz Illés István rendőr alezredes könnyed hangvételű, humoros előadását is meghallgathatták, aki további hasznos bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal is szolgált.

A rendezvényen közel 50 nyugdíjas, valamint Nyírmártonfalva település összes óvodása, iskolása is részt vett.

A közlekedésbiztonsági nap keretében a helyi tanintézmények, valamint az egyik pedagógus részére a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány ajándékait Asztalos János rendőr alezredes, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetője adta át.

gyerekrendőrségbiztonságnyugdíjasNyírmártonfalvaközlekedési szabályok

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.