Hirdetés

Hirdetés

Nemzetárulónak nevezte a momentumosokat a debreceni fideszes

2019.11.11. 16:42

Nemzetárulónak nevezte a momentumosokat a debreceni fideszes
Pósán László (Fotó: Fidesz)

A debreceni momentumosokat állásfoglalásra kéri.

Hirdetés

Hirdetés

A Momentum most ismét szembemegy a magyar érdekekkel. Fekete-Győr András, Donáth Anna és Cseh Katalin Romániában, Szlovákiában egyaránt a magyar jelöltekkel szemben román, szlovák politikai szervezetek jelöltjei mellett állt ki a magyarok ellen. Új szintet lépett a nemzetárulás - véli Pósán László, Debrecen fideszes parlamenti képviselője.

Arra eddig soha nem volt példa, hogy egy választás előtt magyarországi politikai szervezet magyar jelölt ellenében román, szlovák vagy egyéb politikai szervezetek jelöltjeit támogassa. A Momentum most ezt tette, ráadásul olyanok jelöltjei mellett állt ki teljes mellszélességgel, amely szervezetek tagsági körén belül magyargyűlölő embereket is találhatunk

- fogalmazott a debreceni politikus, aki szerint ha valaki a történelem által kegyetlen igazságtalansággal szétszakított saját nemzetével szemben a magyarok ellen ténykedőkhöz dörgölőzik, akkor arról sokat mondhatunk, csak azt nem, hogy az illető magyar ember lenne, vagy akár csak a nemzetéhez elkötelezett.

Felszólítjuk a debreceni önkormányzat momentumos képviselőit, hogy tegyék világossá, egyetértenek-e Fekete-Győr András elnökükkel, egyetértenek-e Donáth Annával? Ha nem, akkor milyen módon kívánnak ennek hangot adni? Szeretnénk azt is tudni, hogy Kőszeghy Csanád Ábel miért hallgat, s a Jobbik miért nem szólal meg ebben a kérdésben. A hallgatás a cinkosok között szokás. Várjuk a Momentum és Jobbik szervezeteitől az egyértelmű és világos állásfoglalást

– ützente Pósán László országgyűlési képviselő a megnevezett Kőszeghy Ábelen túl a momentumos Mándi Lászlónak és Szabó Bencének. Debrecenben a Jobbik-LMP-Momentum összefogásából ők hárman jutottak be a város képviselő testületébe. Pósán László szerint ezek az emberek esküt tettek az alaptörvénynek azon előírására, ami szerint a határon túli magyarok iránti felelősségérzetet magukra nézve kötelezőnek ismerik el. A fideszes honatya emlékeztet rá: Debrecennek testvérvárosai vannak a határon túli magyar területeken.

 

FideszMomentum

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.