Hirdetés

Már zúgnak a gépek, épül az újabb futballpálya Debrecenben

2019.11.13. 12:01

Már zúgnak a gépek, épül az újabb futballpálya Debrecenben
(Fotó: Miskolczi János)

140 gyerek öröme lehet teljes.

Hirdetés

Hirdetés

Az Ispotály utcai óvodában 7 csoport csaknem 140 gyermeke sportolhat korszerű körülmények között hamarosan – jelentette be a városrész önkormányzati képviselője, Piros Zoltán, aki felidézte: 2019-ben négy újabb óvodai futballpálya megépítésére pályázott a debreceni önkormányzat, így az Ispotály utcai, a Szivárvány, a Nagyerdei és a Mesekert óvodában épül modern futballpálya.

A futballpálya úgynevezett grund méretű sportpálya, 14 x 26 méteres. A pálya burkolata homokkal töltött műfű.

Az Ispotály Utcai Óvoda területén a kivitelezés jelen szakaszában a sportpálya alépítményéhez alakítják ki a tükröt, erre kerül a sportpálya MLSZ által meghatározott rétegrendje. A határoló palánkok felé labdafogó háló, a pálya körül térkő (viacolor) járdaburkolatot alakítanak ki.

Az Ispotály utcai pálya a tervek szerint decemberre készül el. A másik három helyszín közül a Szivárvány óvodában és a Mesekeret óvodában már elkészült a pálya, a Nagyerdei óvodában még dolgozik a kivitelező.

A négy óvodai futballpálya megépítésének összköltsége: 54.938.264 Ft melyhez a debreceni önkormányzat 5.493.828 Ft önerőt biztosított. Egy futballpálya kialakításának költsége: bruttó 13.734.566 Ft, ebből az önkormányzat 1.373.457 Ft önerőt biztosított.

Debrecenben jelenleg a Kemény Zsigmond utcai, a Pósa utcai, az Arany János és a Százszorszép Óvodában van műfüves focipálya.

 

labdarúgásóvodaIspotály

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.