Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezért válaszd a Debreceni Egyetem iskoláit!

| 2019. 11. 04. | 10:39:00
Nyílt napokon tájékozódhatnak a diákok és szüleik.
Ezért válaszd a Debreceni Egyetem iskoláit!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új képzéssekkel, minőségi oktatással, tehetséggondozó programokkal és diákbarát, modern környezetben várják a jelentkezőket a Debreceni Egyetem közép- és általános iskolái, melyek keddtől az érdeklődők előtt is megnyitják kapuikat.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája két feladatellátási helyén, a Kossuth utcán és az Arany János téren tanulnak általános iskolások, a Csengő utcán pedig a középiskolások. A kompetenciamérések eredményei alapján az itt tanulók minden évben jóval az országos átlag fölött teljesítenek.

Kossuth utcai feladatellátási hely

Az intézmény Kossuth utcai feladatellátási helye nyitott, a szülőkkel együttműködő, gyermekbarát iskola, ahol a tanulók 21. századi minőségi oktatást és érzelmi nevelést is kapnak. Az oktatásban a matematika és az idegen nyelvi képzés kap központi szerepet már az alsó tagozatban is.

Az iskola a 2020/2021-es tanévben három, azonos tantervű elsős osztályt indít. Az alaptárgyak mellett első osztálytól informatikát, másodiktól pedig idegen nyelvet is tanulnak a diákok. Felső tagozatban már két idegen nyelv (angol, német vagy orosz), emelt óraszámú informatika, humán vagy emelt óraszámú matematika osztályok közül választhatnak a tanulók.

A tanórán kívüli néptánc, jóga, énekkar, rajz, sakk, bábszakkör, kosárlabda, röplabda, tenisz, foci, szertorna, ritmikus gimnasztika is választható. A Zeneiskolával együttműködve pedig szolfézsóráknak is helyet adnak. A diákok emellett rendszeresen járnak korcsolyázni, színházba, bábszínházba és a Tímárházba.

Hagyományaikhoz híven ebben a tanévben is élménydús programokkal várják a leendő elsősöket és szüleiket, hogy megismerkedhessenek a tanító nénikkel, betekintést nyerhessenek az iskolai életbe. Az érdeklődő szülők november 6-án, szerdán 17 órakor egy közös tájékoztató után a tantermekben személyesen találkozhatnak a tanítókkal.

November 12-én és 13-án 10-10 leendő kis elsőst tudnak fogadni az első osztályos tanító nénik, hogy belekóstolhassanak egy valódi tanórába. December 10-én és 11-én pedig adventi játszóházba várják az iskola iránt érdeklődő gyerekeket.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

Arany János téri feladatellátási hely

Az Arany János téri feladatellátási helyen a gyermekközpontú nevelés és oktatás, valamint a tehetséggondozás áll a középpontban.

A 2020/21-es tanévben itt is három elsős osztály indul, kreativitás, kommunikáció és matematika orientációval. A diákok a harmadik évtől tanulhatnak angolt, negyediktől pedig informatikát. A nyelv tagozatos tanulóknak már első osztálytól oktatják a német nyelvet, amihez szintén negyediktől társul az informatika.

Tanórán kívül itt is több tucat szakkör és számos sportolási lehetőség közül válogathatnak a gyerekek. A Zeneiskola ebben az intézményben is tart szolfézs órákat, valamint rendszeres a korcsolyázás, a színház- és bábszínház-látogatás.

Az iskola november 13-án, szerdán és 14-én, csütörtökön tart nyílt napot, amikor a leendő elsős tanítók óráiba pillanthatnak be az előzetesen regisztrált szülők. November 14-én 17 órakor pedig bárki részt vehet az iskola tájékoztatóján, ahol megismerhetik a szülők az osztályok profilját és a leendő tanítókat.

Január 9-én, csütörtökön 17 órától pedig a gyerekeket várják egy játékos ismerkedésre a Kossuth Gyakorló Arany János téri feladatellátási helyén.

Bővebb információ ide kattintva érhető el. 

Csengő utcai gimnázium

A Kossuth Gyakorló gimnáziuma hat évfolyamos képzésével az ország kilencedik legjobb középiskolája lett, az intézmény négyéves képzése pedig az előkelő tizenharmadik helyen zárt a legjobbiskola.hu 2019-es ranglistáján. A HVG összeállításában emellett idén az ország ötödik legjobb gyakorlóiskolája lett a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája.

Az általános iskolát befejező tanulókat négyféle képzéssel várja az iskola a 2020/21-es tanévben. A gazdasági, valamint a jogi-kommunikációs tagozatát a bölcsészet, a nyelvek, a média és a gazdaság iránt érdeklődő fiataloknak ajánlja. A műszaki és az orvosi-gyógyszerészeti osztályba pedig a matematikában és a természettudományokban jeleskedő diákok jelentkezését várják. Emellett 1+4 évfolyamos, nyelvi előkészítő osztály is indul azoknak, akik készek egy évvel meghosszabbítani középiskolai tanulmányaikat a ma már nélkülözhetetlen nyelvtudás biztos megalapozása érdekében, az angol nyelvi előkészítő osztály óráinak több mint fele ugyanis ezt a célt szolgálja.

Az iskola emellett humán- és reálorientációjú osztályt indít a gimnáziumra érett, tehetséges, hatodik osztályt elvégző diákok számára, akik nyugodt tempóban szeretnének felkészülni a biztos továbbtanulásra.

A négyévfolyamos vagy a nyelvi előkészítő osztályok iránt érdeklődőket november 5-én, kedden a hatévfolyamos képzésre kíváncsi szülőket és diákokat pedig november 6-án, szerdán várják nyílt napra a Csengő utcai intézménybe.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

Balásházy

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájába és Kollégiumába idén két új képzéssel is várják a jelentkezőket. A mezőgazdasági, a közgazdasági, az élelmiszeripari, a kertész és parképítői ágazatok mellett a következő tanévtől a régióban egyedülálló földmérő, földügyi és térinformatikai technikus, valamint a logisztikai technikus képzések közül is választhatnak a leendő diákok. A labdarúgás és bármely más sportág, valamint a természettudományok iránt érdeklődő fiatalokat pedig a szakgimnáziumi és gimnáziumi osztályaikban tanulhatnak akár a Debreceni Labdarúgó Akadémia sportolóiként.

A szakgimnáziumi képzésben a gyakorlatorientált oktatás a legújabb szakmai elvárásoknak megfelelve a régió vezető mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásainak bevonásával, a Debreceni Egyetemmel együttműködésben valósul meg.

Négy év tanulmány után közismereti tantárgyakból érettségiznek, valamint komplex szakmai érettségi vizsgát tesznek, munkavégzésre jogosító bizonyítványt kapnak, majd egy év alatt technikus vizsgát tehetnek, az emelt szintű OKJ szerinti képzési szerkezetnek megfelelően. Később a szakgimnáziumi tanulmányokat folytató diákoknak a Debreceni Egyetem agrár- és gazdaságtudományi képzései nyújthatnak kiváló lehetőséget a továbbtanulásra.

A sport orientációjú osztályba már bármelyik sportág ifjú tehetségeit várják, akikkel a természettudományok iránt érdeklődő fiatalok tanulnak majd együtt. Ezekben az osztályokban a diákok szakmailag a legideálisabb körülmények között fejlődhetnek, mivel az iskolai és a sportbeli kötelezettségeiknek összehangoltan tehetnek eleget. A tanulók a sportkarrier építése mellett érettségi bizonyítványt kapnak, majd felsőoktatási intézményekben tanulhatnak tovább, vagy két év alatt szerezhetnek szakmai bizonyítványt (sportedző).

A pallagi intézmény diákjai angol vagy német nyelvet tanulhatnak kiemelt szinten. A vidéki tanulók pedig az iskola tejes körűen felújított saját kollégiumában kaphatnak diákotthoni elhelyezést.

A Balásházy képzési struktúrájáról és a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról a november 6-ai és 7-ei nyílt napokon kaphatnak az érdeklődők részletes tájékoztatást.

Bővebb információ ide kattintva érhető el. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!