Hirdetés

Ennél szorosabb nem is lehetett! Csúcson a debreceni gimnazisták

civishir.hu

2019.11.30. 09:30

Ennél szorosabb nem is lehetett! Csúcson a debreceni gimnazisták

Nézzék a Bolyai első két helyét!

Hirdetés

Az országszerte nagy népszerűségnek örvendő Bolyai matematika csapatversenyen rendkívül fontos, hogy a négyfős csapat jól ossza be a feladatokat, az időt, ismerjék egymás képességeit.

Az országos döntő két részből áll: elsőként egy írásbeli feladatsort kell 60 perc alatt megoldani. A feladatok közül 13 feleletválasztós – ennek külön nehézsége, hogy a felsorolt válaszokból több is lehet jó feladatonként, és azokat mind meg kell találni. Ezen kívül a feladatsor tartalmaz egy olyan feladatot is, aminek le kell írni a részletes megoldását.

Az írásbelin elért pontok alapján az első hat helyen álló csapat szóbeli fordulón méri össze tudását.  Itt rövid felkészülési idő után kell a kitűzött újabb feladatok megoldását előadni, és egy villámkérdésre válaszolni. A végeredmény az írásbeli és a szóbeli rész összesített pontszáma alapján alakul ki.

Pontszámegyezés

Idén a nyolcadik évfolyamos gimnazistáknál az első két csapat írásbeli és szóbeli pontszáma is megegyezett, így az összesítésben is ugyanannyi lett. Az 1. és 2. hely odaítélése a korábbi körzeti fordulóban elért eredmény alapján történt, így

a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium kiváló csapata, Balla Botond, Bányai Benedek, Beregszászi Milán, Fazokán Marcell a második helyen végzett az országos döntőben.

 

matematikaFazekas Mihály Gimnázium Bolyai

Szóljon hozzá!

Hirdetés