Hirdetés

Berettyóújfaluban készült a sussexi hercegné kabátja

civishir.hu

2019.11.17. 10:07

Berettyóújfaluban készült a sussexi hercegné kabátja
Meghan Markle (Fotók: DailyMail)

Meghan Markle a brit nemzeti ünnepen viselte a limitált példányszámban készült darabot.

Hirdetés

Hirdetés

Egy berettyóújfalui varrodában készült Meghan Markle kabátja, amit a hercegné a november 11-i brit nemzeti ünnepen viselt – írja a DailyMail. A brit lap utánajárt, hogy hol és hogyan készült a kabát, mely 1545 fontba, azaz körülbelül 600 ezer forintba kerül.

A DailyMail cikkében az áll, hogy a kabátot Paul McCartney lánya, Stella McCartney tervezte, és „Magyarország egyik legszegényebb régiójában” készült, a Beriv gyárban.

A brit lap megkereste a gyár vezetőit is, akik azt mondák, a munkavállalók nagy része nem minimálbért kap, hanem átlagosan 500 fontot, vagyis nagyjából 200 ezer forintot keres havonta. Matolcsi Imre gyárigazgató közölte: a kabát januárban készült százötven másik ugyanolyannal együtt és büszkék rá, hogy királyi kabátként hivatkoznak rá. Beszélt arról is, hogy az üzem dolgozóival jól bánnak. A tulajdonos, Megyesi László szerint Stella McCartney az egyik legfontosabb ügyfelük, akivel már több mint tíz éve dolgoznak.

Az újság a varroda több dolgozóját is megszólaltatta, akik elmondták, nehezen jönnek ki a fizetésükből, ha pedig nem teljesítik a normát, még ennyit sem keresnek. A cikk szerint a McCartney-féle megrendelés napi ötven darabos normájának körülbelül a felét tudják teljesíteni. A cégvezető sem tagadta, hogy a norma befolyásolhatja a varrodában dolgozók fizetését.

A dolgozók többsége azonban nem panaszkodik, mert örülnek, ha van munkájuk.
BerettyóújfaluMeghan Markle

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.