Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bárányhimlős kislány halála: nincs felelős

| 2019. 11. 14. | 18:20:00
A hajdúsámsoni család továbbviszi az ügyet.
Bárányhimlős kislány halála: nincs felelős
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már csaknem egy év telt el azóta, hogy elhunyt egy hajdúsámsoni óvodás, miután bárányhimlős lett. A betegségen a kislány már csaknem túl is esett, amikor hirtelen aggasztó tünetek léptek fel: a szokatlan bőrelváltozások miatt a szülei többször is jártak vele orvosnál, azonban a Debreceni Klinikai Központjában – ahova járóbetegként érkezett – 2019. január 13-án hirtelen rosszul lett, elveszítette az eszméletét, és már nem sikerült újraéleszteni.

[Beillesztett cikk: Bárányhimlő szövődményébe halt bele egy hajdúsámsoni gyerek]

A tragédia megrázta a helyi közösséget, de az országos közvéleményt is. Az esettel kapcsolatban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen, szakértők bevonásával indított nyomozást, ami csak a közelmúltban, 9 hónap után, október 25-én zárult le. A nyomozóhatóságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy

az eljárást megszüntették, ugyanis a rendelkezésre álló adatok, bizonyítási eszközök alapján nem történt bűncselekmény.

Ugyan két nappal közvetlenül a haláleset után a Gyermekgyógyászati Klinika is belső vizsgálatot folytatott le, felelőst ők sem találtak. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának közlése szerint megállapították, hogy az orvos és a szakdolgozó kollégák a szakma szabályainak megfelelően jártak el, szem előtt tartva a protokollokat, eljárásrendeket.

Vérmérgezés

A boncolási jegyzőkönyvben az áll, Regina halálát heveny keringési összeomlással és véralvadási zavarral kísért vérmérgezés (szepszis) okozta. Testét már pörkösödő bárányhimlős hegek borították, de több helyen bőr alatti kötőszöveti gyulladást is találtak – ennek talaján alakult ki a véralvadási zavar, majd a vérmérgezés. A boncolás során mellhártyagyulladást is észleltek, erre utaló tünetei azonban az édesanya elmondása szerint nem volt Reginának, nem köhögött, nem volt lázas – utólag Mustiné Oláh Nikoletta azt mondja: sajnos, ugyanis a kórház erre alapozva nem kért további vizsgálatokat első megjelenésük alkalmával.

A szülők nem nyugszanak bele a hivatalos iratok fekete szavaiba. Állítják, nem kártérítésre apellálnak, hiszen Reginát már nem adja vissza soha semmi és senki, inkább azt szeretnék, hogy más család életét senki felületes munkavégzése ne tehesse tönkre. Éppen ezért az édesanya fellebbezést nyújtott be a nyomozóhatósághoz, ugyanis az eljárás lezárta előtt nem tekinthetett be a tanúvallomásokba, így számára csak a határozat meghozatala után derült ki, hogy olyan személyek is vallomást tettek, akik – állítja – nem vettek részt a gyermek ellátásában: egyikük csak telefonon konzultált, a másikuk pedig nemhogy nem végzett vizsgálatot Reginán, de jelen sem volt – ezt, mint mondja, a kórházba a kislányt kísérő édesapán kívül egyébként egy másik tanú is megerősíti. A szülők kitartanak amellett, hogy ha a gyermek időben pontos diagnózist és kezelést kap, ma is élne.

Szerkesztőségünk nyomon követi az ügyet.

- BCSH -

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!