Hirdetés

Hirdetés

Tizenkétmilliós kár Hajdúszoboszlón egy cigarettacsikk miatt

civishir.hu

2019.10.30. 09:32

Tizenkétmilliós kár Hajdúszoboszlón egy cigarettacsikk miatt
(Fotó: police.hu)

A nő beismerte tettét, vádat emeltek ellene.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki egy hajdúszoboszlói hétvégi ház udvarán cigarettázott, majd tüzet okozott. A vádlott március 22-én délután egyedül volt ismerősének az üdülőházában, és a bejárati ajtó előtti lépcsőn dohányzott. A lépcső mellett volt egy száraz falevél kupac, annak közelében pedig a szomszédos ingatlant elválasztó, nádszövettel borított kerítés.

A nő az égő cigaretta hamuját a levélkupacra szórta, majd a csikket eldobta, de a parázs a száraz falevelekre hullott.

A parázstól a falevél meggyulladt, a szeles időben a tűz átterjedt az udvaron álló fatárolóra. Rövid idő alatt a keletkezett hőtől a ház teraszajtajának üvege betört, majd a tűz továbbterjedt a kerítésre, a szomszédos ingatlanra és az ott lévő fákra. Az épület tetőszerkezete égett, a hőtől a helyiségek berendezési tárgyai eldeformálódtak és elkormozódtak. A tüzet egy közelben sétáló személy észlelte és értesítette a tűzoltóságot. A helyszínre érkező egységek a tüzet megfékezték, illetve eloltották, így az ingatlan nem égett le teljesen.

A vádlott nagyfokú gondatlansága folytán a tűz pusztító hatásának kiváltásával közveszélyt idézett elő, így a szomszédos ingatlanban több mint 12 millió forint, az ismerőse házában pedig 300 ezer forint kár keletkezett.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozzon büntetővégzést és a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje.
Hajdúszoboszlóközveszély okozása

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.