Hirdetés

Magabiztos sikert aratott a DEAC Oroszlányban

deacbasket.hu

2019.10.04. 20:34

Magabiztos sikert aratott a DEAC Oroszlányban

Tizenöt pontos siker!

Hirdetés

Lehengerlő kezdésének köszönhetően tizenöt pontos sikert aratott a DEAC kosárlabdacsapata az NBI 2. fordulójában Oroszlányban.

A Debreceni Egyetem együttese már a félidőben magabiztos előnyben volt, melyet sikerült is megtartani a végéig. Ezúttal három magyart nevezett a kezdőbe Kovács Adrián vezetőedző, Boriszov és Costa mellett, Tóth Ádámnak, Bognárnak és Polyáknak is bizalmat szavazott. Fantasztikus hangulatban indult a találkozó, melyen közel két percet kellett várni az első kosárra, Tóth Ádám volt eredményes középtávolról. A folytatásban is a hajdúságiak domináltak, a negyed derekán Costa duplája után pedig időt kértek a hazaiak. Ez sem törte meg a DEAC lendületét, Boriszov duplája után már kétszámjegyűre hízott a differencia (2-12). Az OSE két palánkos hárompontossal fújt ébresztőt, de a montenegrói pontgyáros vezérletével tartották előnyüket. A játékrész hajrája is a cívisvárosiakról szólt, Armwood hatalmas zsákolása után 23-10-es vezetéssel mehettek a rövidszünetre.

Tóth-Borisov megállíthatatlan volt

A második tíz percben is hatalmas energiákat mozgósítottak Bognárék védekezésben, a szerzett labdákból átrobogtak az újoncon, Harrison zsákolása és Manigat triplája után pedig másodjára is magához hívta övéit az oroszlányi szakmai stáb (12-30). Ezt követően kissé leült a játék, a vendéglátók szigorítottak hátsó alakzatukon, de lelassítani így sem sikerült a Kovács-csapatot. A Tóth-Borisov páros gyakorlatilag megállíthatatlan volt, kettő híján annyi pontot jegyeztek félidőben, mint az egész hazai keret, így megnyugtató fórral vonulhattak az öltözőbe a debreceniek (28-47).

A fordulás után érezhetően más szellemiségben jöttek ki a hazaiak, rengeteg támadólepattanót szereztek, így három perc alatt 13-ra zárkóztak (41-54). Mielőtt látótávolságon belülre kerülhettek volna, Kovács Adrián tartott egy egyperces eligazítást, majd Manigat két távolival gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Harrison kosarával már húsz fölé nőtt a differencia, s hiába küzdöttek becsülettel az oroszlányiak, az ötletesen játszó DEAC megtartotta előnyét a záró felvonásra is (53-74).

A negyedik negyedben kissé visszavettek a cívisvárosiak, az OSE pedig igazolta, nem véletlenül jutott fel az A-csoportba, de jelentősen így sem tudtak közelebb kerülni. Costa ezúttal is nagyszerűen mozgatta társait, Harrison játékában pedig nyoma sem volt a szezonnyitón mutatott bátortalanságnak, a pálya mindkét oldalán rendkívül hasznos volt. A DEAC így két győzelemmel rajtolt a bajnokságban, a következő fordulóban a Sopront látják vendégül az Oláh Gábor utcán.

Eredmény:
OSE Lions – DEAC 72-87 (10-23, 18-24, 25-27, 19-13)
OSE: 
ABELL 17/6, Washington 10, Rizvics 13, Zsíros 3/3, BOZOVICS 16 csere: Demeter 3/3, Illés 7/3, Garamvölgyi 1, Mohácsi 2, Nshimba -, Kucsora -. Edző: Sebastjan Krasovec
DEAC: COSTA 6, Polyák 4, BORISZOV 19/3, Bognár 10, TÓTH Á. 17 csere: Armwood 8, MANIGAT 12/12, HARRISON 10, Somogyi - , Gáspár -, Tóth B. 1.
Edző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Az első félidőben nagy energiákat mozgósítottunk, a kezdők jó játéka mellé a padról is kivétel nélkül csak pozitív teljesítmények érkeztek. Dicséretes volt a csapatjáték és a védekezés. Az utolsó negyedre kicsit elfáradtunk fejben, de így is sikerült megtartanunk az előnyünkből, és megérdemelten nyertünk. Gratulálok a fiúknak, de mostantól már csak a Sopron elleni hazai bajnokira koncentrálunk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés