Hirdetés

Hirdetés

Hétköznapi és szuperhősök a Kenézy kórházban

civishir.hu

2019.10.21. 18:00

Hétköznapi és szuperhősök a Kenézy kórházban

A szuperhősök évente körül-belül 800 gyermek álmát vigyázzák majd Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Október 21-én a debreceni Kenézy kórházban falra mászott Pókember, hogy mosolyt csaljon a beteg gyerekek arcára.

Lázas munka folyt hétfőn kora délután a Kenézy kórház fül-orr-gégészeti osztályán. Egy cég munkatársai és néhány orvos óriási falmatricákkal díszítettek két kórtermet. A színes képeken a Marvel univerzum szuperhősei elevenedtek meg.

Major Tamás osztályvezető főorvos elmondta, hogy a matricákkal egy otthonosabb, kevésbé kórházra emlékeztető légkört szerettek volna biztosítani. Mivel a beteg gyerekek számára az ambulancia, a műtő és az orvosi eszközök kissé riasztóan hathatnak, legalább a kórtermekben egy vidámabb környezetben érezhetik magukat. A főorvostól megtudtuk, hogy a szuperhősök évente körül-belül 800 gyermek álmát vigyázzák majd az osztályon.

Szmolinszka Zsolt kifejtette, hogy a gyermekosztály támogatása személyes indíttatásból is fakad. A United Call Centers Kft. ügyvezetője maga is családapa, és szívén viseli, hogy a gyerekek játékos közegben épülhessenek fel. Családbarát munkahelyként úgy érzi, kötelességük visszaadni a társadalomnak munkájuk gyümölcséből. A kórtermek díszítése mellett játékokat is adományoztak az osztálynak, külön gondolva a kisfiúkra és a kislányokra is. A fül-orr-gégészet nem az utolsó helyszín, amelyiket a cég szeretne színesebbé tenni. Zsolt szerint még sok gyermek arcára szeretnének mosolyt csalni.

Vasember ugyan erőt ad, Amerika Kapitány pedig megvédi a kicsiket. A valódi hősök mégis a szülők, akik a gyógyulás alatt gyakran végig gyermekük mellett maradnak.

Hajnal László

Kenézy Kórház

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.