Hirdetés

Ezek a debreceniek nem szégyellnek a jobbtól tanulni

2019.10.28. 13:11

Ezek a debreceniek nem szégyellnek a jobbtól tanulni
Balról: Máthé Csaba, György István, Okos Csanád, Prakab Szilárd és György József (Fotó: magánarchívum)

Svédországban járt a debreceni delegáció.

Hirdetés

A svédországi Linköping városába látogatott a Debreceni Hoki Klub edzői delegációja, hogy megismerje az ottani körülményeket, valamint azokat az elveket és módszereket, melyekkel Európa egyik hokinagyhatalmának szakemberei a játékosok képzését végzik. 

A klublátogatáson öt debreceni edző vett részt, György József, György István, Okos Csanád, Prakab Szilárd és jómagam - mondta a deacjegkorong.hu-nak Máthé Csaba, a DHK sportszakmai igazgatója, az U12-es csapat edzője. Megbeszéléseket folytattunk a svéd elit ligában szereplő Linköping HC vezetőivel, válaszokat keresve arra, hogy milyen módszereket használnak az utánpótlás korosztályok felkészítésében. Örömünkre, sikerült olyan tapasztalatokat szerezni, amelyeket be tudunk építeni a Debreceni Hoki Klub munkájába az elkövetkezendő időszakban. A tapasztalatcserék során kitűnt, hogy az összes utánpótlás nevelő egyesület a svéd jégkorongszövetség által kiírt programot követi, amelynek keretében jelentős időt szánnak a játékosok egyéni képzésére. Az alsóbb korosztályokban egyáltalán nem tulajdonítanak jelentőséget az eredményeknek, inkább az egyéni képzés a fő cél, valamint az, egy életen át sportoljanak az emberek.

György István (U 14-es edző) arról mesélt, hogy nagyon profin felépített és működtetett klubot ismertek meg, György József (U 18-as edző) pedig reményét fejezte ki, hogy a tanultak itthon kamatoztatni tudják.

 

jégkoronghokiDebreceni Hokiklub

Szóljon hozzá!

Hirdetés