Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben ingyen átnézik a fogait

unideb.hu

2019.10.04. 11:05

Debrecenben ingyen átnézik a fogait

Az érdeklődők ingyenes szűrővizsgálaton, felvilágosító előadásokon vehetnek részt.

Hirdetés

Hirdetés

Idén is megrendezi hagyományos Fogászati Szűrőnapját a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara. Minden korosztályt ingyenes vizsgálatokkal és tanácsadással várnak október 8-án, kedden 17 és 19 óra között a Fogorvostudományi Kar épületében, a Klinikai Központ területén (Debrecen, Nagyerdei krt. 98. I. klinikatelep). A rendszeres fogászati ellenőrzés fontosságát szeretnék tudatosítani a szakemberek az egyetem hagyományos szűrőnapján, ahol a fogazat áttekintése mellett rákszűrést is végeznek majd a negyed- és ötödéves fogorvostan hallgatók.

A medikusok szakorvosi felügyelettel ellenőrzik a pácienseket és a problémák megoldásában is segítséget nyújtanak.

– Sajnos a magyar lakosságnak rendkívül rossz a fogazati állapota. Egy átlag magyar felnőttnek tíz foga hiányzik és nagyon gyakori probléma a fogágy- valamint az ínygyulladás is. A rossz fogak és szájhigiéné szövődményeként akár szív- és érrendszeri betegségek, ízületi vagy bőrproblémák is kialakulhatnak, terheseknél pedig koraszüléshez vezethet – figyelmeztet Nemes Judit, a Fogorvostudományi Kar Gyermekfogászati és Prevenciós Tanszék vezetője. A kar szakemberei és hallgatói évek óta igyekeznek javítani a rossz statisztikán, hiszen megelőzéssel, korai ellátással hosszútávon megőrizhető a fogazat és fogágy egészsége. Az érdeklődők ingyenes szűrővizsgálaton, felvilágosító előadásokon vehetnek részt és megismerhetik a helyes fog- és szájápolás szabályait, a fogselyem és a különféle fogköztisztító kefék megfelelő használatát.

A Fogászati Szűrőnap idei programjában is kiemelt figyelmet kapnak a gyermekek. A kicsik játékos foglalkozásokon barátkozhatnak meg a fogorvosi rendelővel és ismerkedhetnek a szájápolási módszerekkel.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.