Hirdetés

Debrecen és Hajdúböszörmény is görpark-kedvezményezett

MTI

2019.10.28. 18:50

Debrecen és Hajdúböszörmény is görpark-kedvezményezett
Nem mellékesen a gördeszkázás olimpiai sportággá vált (Fotó: Pixabay)

A kormány 30 millió forintot is adhat, ha az önkormányzat állja a költség másik felét.

Hirdetés

Több mint félmilliárd forint értékben épül tíz görpark az Országos Görpark Program első ütemében – jelentette be az emberi erőforrások minisztere október 28-án Budapesten.  Kásler Miklós azt mondta, hogy a kormány biztosítja az építési költség felét, legfeljebb azonban 30 millió forintot ad egy önkormányzatnak, ha az vállalja a beruházás másik felét. Feltétel az is, hogy legalább 5 évig üzemeltetni kell a parkot, valamint ingyenesen kell biztosítani a belépést. 

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos közölte, hogy négy fővárosi helyszín mellett Baján, Debrecenben, Győrben, Hajdúböszörményben, Komlón és Szegeden épül görpark.

Úgy vélekedett: ha meg akarják szólítani a fiatalokat, versenyképes szórakozási lehetőséget kell nekik biztosítani a mobiltelefonos játékokkal szemben. Kiemelte: fontosnak tartották, hogy olyan görparkok épüljenek, amelyek valóban megfelelnek a gördeszkásoknak, ezért az ő szövetségüket is bevonták az előkészítésbe. Mivel pedig a gördeszka olimpiai sportág lett, az volt a cél, hogy olyan pályák jöjjenek létre, amelyek olimpiai felkészülésre és versenyekre is alkalmasak.

Szóljon hozzá!

Hirdetés