Hirdetés

Hirdetés

A hasukat szerető debreceniek is jól járhatnak az új stranddal

Cívishír

2019.10.10. 14:19

A hasukat szerető debreceniek is jól járhatnak az új stranddal
Papp László polgármester (balról a második) és alpolgármesterei: Komolay Szabolcs, Széles Diána és Barcsa Lajos (Fotó: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Terepszemlét tartott a városvezetés a Nagyerdőn a választások hajrájában.

Hirdetés

Hirdetés

Már zajlik az épülő Nagyerdei Strandfürdő üzlethelyiségeinek pályáztatása, tavaszra a leendő üzemeltető, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. elbírálja az ajánlatokat; a lángos és a megszokott „strandkaják”, kávézók, ajándékboltok mellett streetfood-típusú ételeket és pizzát is kínálnak majd – hangzott el a jövő tavasszal nyitó komplexum október 10-i sajtóbejáráson.

A köponti épület egyik medencéjében dolgoznak

A strandon összesen mintegy 900 négyzetméternyi üzlethelyiség várja majd a vásárlókat a Pallagi út felől. Erről lesznek a kapuk is, szám szerint kettő. A terepen nagy erővel dolgoznak, az összesen 8,5 milliárd forintos beruházás kivitelezője a debreceni Hunép Zrt. Papp László polgármester kiemelte, az üzletek az utcafront felől és a strand irányából egyszerre kiszolgálják majd a vevőket, azaz nem csak a strandolókat, hanem a Nagyerdőre kilátogatókat is várják. Széles Diána alpolgármester hozzátette, minőségi vendéglátásban gondolkodnak, ebben várnak partnereket, az érdeklődés pedig reményt keltő, több helyi étterem tulajdonosa jelezte üzletnyitási szándékát.

A csúszdaelemek kívülről alig fognak látszani

Az újságírókat végigvezették a hatalmas, 200 méter hosszú, 25 méter széles, 12 méter magas központi épületen. Már a csúszdaelemek is a helyszínen vannak, ezek kívülről alig lesznek láthatóak, a fürdő összesen 4 nagyobb csúszdával rendelkezik majd több kisebb mellett. Mint elhangzott, az öltözők 1200 látogató egyidejű kiszolgálására alkalmasak.

A 12 méter magas létesítmény Debrecen egyik ikonikus épülete lehet

Papp László kitért a magas épület oldalsó borítására is. Már felkerült több azokból a méretes, kékes árnyalatú üvegcsempékből, amelyeket a strandon kívülről lehet majd látni. A belső falakon ugyanez lesz csak zöldes színben. – Azt szeretnénk, ha a fürdőépület télen, üzemidőn kívül is jól mutasson – magyarázta a városvezető, aki a különleges strandot, melyről többször írtunk már a Cívishíren, az utóbbi idők egyik legfontosabb beruházásának tartja.

Ezen a képen már láthatóak a kékes üvegtáblák a leendő ugrómedence falán a Pallagi út felől

Megtudtuk azt is , hogy egy delegáció nemrég körbejárta az elmúlt évek nagy debreceni beruházásait (Forest Office, Nagyerdei Stadion, nemzetközi iskola, Nagyerdei Strandfürdő). Tapasztalataikról cikkekben számolnak majd be építészeti portálokon . Tudtunk számukra meglepetéssel szolgálni – jegyezte meg a polgármester előzetesen. Hozzátette: 2017-hez képest tavaly 12 százalékkal nőtt a városi vendégéjszakák száma, a repülőtér esetében pedig várhatóan sikerül elérni a 600 ezer utast (ez közelítené a tavalyi forgalom dupláját). A strandberuházással – hangsúlyozta – tovább növekednek a megyeszékhely turisztikai bevételei.

RaL

Galéria

DebrecenPapp LászlóNagyerdei strandfürdő

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.