Hirdetés

Hirdetés

Várni kell a pihenőparkra és a piacfejlesztésre Balmazújvárosban

Cívishír

2019.09.09. 15:49

Várni kell a pihenőparkra és a piacfejlesztésre Balmazújvárosban
Ezen a területen kellene játszóteret és pihenőparkot megvalósítani (Forrás: Google)

Az építőipari árak emelkedése miatt akadoznak a projektek.

Hirdetés

Hirdetés

A legkedvezőbb árajánlatok is magasabbnak bizonyultak az önkormányzat rendelkezésére álló összegnél, ezért új közbeszerzés szükséges mind a piac, mind a Semsey Andor utcai tavacskához tervezett rekreációs park megépítéséhez. A szeptember 9-i Közbeszerzési Értesítő szerint a piac kivitelezésére három, a másik projektre négy ajánlat érkezett. De a siklósi VivaPalazzo Zrt., a miskolci BO-TO Bau Kft., a debcsházai B és B Kft, valamint a nyíregyházi Közmű Generál Kft. ajánlata sem „fért bele” a becsült összegbe. Az önkormányzat európai uniós támogatással valósítaná meg a két beruházást. 

A piacfejlesztés részeként egyebek mellett fedett pavilonokat, büfét, önkormányzati boltot, piacfelügyeleti irodát alakítanának ki, kerítést építenének és térkő burkolatot.

A több korcsoportos játszóteret is magában foglaló pihenőparkot a város keleti szélén, a Debreceni utcától északra eső területen található tónál hoznák létre.

Más balmazújvárosi fejlesztések is küzdenek azzal az országosan ismert problémával, hogy a 2016-os, 2017-es tervezési költségekhez képest elszaladtak az építőipari szolgáltatási díjak, emelkedtek az ágazati bérek. Ezért sok önkormányzat az egyes projektek műszaki tartalmának csökkentésével, illetve kormányzati források révén képes finanszírozni a beruházásait.

BalmazújvárosberuházásközbeszerzésPiac

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.