Hirdetés

Hirdetés

Tudják, mit csinált a sofőr az M3-ason a halálos baleset előtt

civishir.hu

2019.09.17. 08:15

Tudják, mit csinált a sofőr az M3-ason a halálos baleset előtt

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a román sofőr ellen, aki a gépkocsi műszerfalán a rádióadások között keresgélt és ez idő alatt nekiütközött az előtte haladó személyautónak

A román állampolgár vádlott 2018. május 25-én 20 óra körül személygépkocsival közlekedett az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába. Az időjárási és a látási viszonyok a közlekedést negatívan nem befolyásolták.

A román férfi az autópályán haladása során bekapcsolta a sebességtartó automata rendszert, így folyamatosan 136 km/h sebességgel haladt a külső forgalmi sávban.

A vádlott 20.20 körül

a jármű fedélzeti rendszerében rádióadások között keresgélt, ezáltal a figyelme teljes mértékben elterelődött a körülötte, illetve az előtte lévő forgalomról.

A fentiek, illetve az automata sebességtartással történő haladás következtében a vádlott által vezetett személyautó utolérte az előtte csak 90-95 km/h sebességgel haladó járművet, amelynek nagy erővel nekiütközött.

A baleset következtében az elöl haladó gépjárműben a hátsó üléssoron utazó két sértett életét vesztette, további két sértettnek 8 napon túl gyógyuló, többszörös csonttöréses sérülései keletkeztek, míg a vétlen gépkocsit vezető sofőr és a vádlott 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.
halálos baleset

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.