Hirdetés

Hirdetés

Magasabb, gazdagabb lett a debreceni gárda. Vajon ügyesebb is?

2019.09.12. 14:20

Magasabb, gazdagabb lett a debreceni gárda. Vajon ügyesebb is?
Már az edzőmeccseken is nagy volt az érdeklődés a Derék utcai jégcsarnokban. Felvételünk a Miskolc elleni találkozón készült (Fotó: Cívishír)

Hamarosan kiderül! Vasárnap rajt az Erste Ligában!

Hirdetés

Hirdetés

Jelentősen átalakult a DEAC jégkorongcsapatának kerete a nyári holtszezonban, és a szakmai stáb szerint minőségben előrébb lépett a gárda, köszönhetően annak, hogy a magasabb költségvetés több lehetőséget adott a játékospiacon, mint az elmúlt évben.

Mindez a csapat szezonfelvezető sajtótájékoztatóján hangzott el. A DEAC ügyvezetője, Lócziné Kovács Marianna örömmel jelentette be az újságíróknak, hogy míg tavaly 260 millió forintból gazdálkodott a hokiszakosztály, és az egyetemi hozzájárulásnak köszönhetően most tíz százalékkal nő a büdzsé. Ez ugyanakkor felelősséggel is jár a menedzsment számára, hiszen a városi és az egyetemi hozzájárulás mellett jelentős szponzori pénzt is fel kell hajtani, tette hozzá az ügyvezető, aki reményét fejezte ki, hogy a jégkorongozók és a DEAC többi szakosztálya ebben a szezonban

komoly sikerekkel teszik emlékezetessé  az egyetemi klub centenáriumát.

Fodor András szakosztályvezető azt emelte ki, hogy már tavaly remek közösség alakult ki a DEAC hokiszakosztályánál, és abban a szellemben alakították át a keretet, hogy ez az erénye magmaradjon a gárdának. Hangsúlyozta, hogy a szakmai stáb másik fontos törekvése a saját nevelésű fiatalok beépítése a csapatba, ennek megfelelően a bő keretbe öt fiatal került be.

Aki komolyan veszi a tanulást és a jégkorongot, annak megadjuk a lehetőséget!

- üzente az ifjúságnak a debreceni gárda első embere, aki azt bocsátotta előre, hogy a tavalyi teltházas meccsek száma megháromszorozódik, a létesítmény bővítésének ötletével ugyanis akkor lehet majd az illetékeseknél házalni, ha a közönség tartósan kinövi a Derék utcai jégcsarnokot.

Jégre csábítanak

A DEAC hokicsapatának mindenesetre nagyon komoly hatása van a debreceni fiatalságra. Fodor András ennek tulajdonítja azt, hogy a legkisebb korosztályban már 60 gyerek hokizik, és míg korábban 15-20 gyerek jelentkezett korcsolyázni iskolakezdéskor, addig most szeptemberben mintegy 80-an kezdték el a klub által meghirdetett korcsolyatanfolyamot.

Több potenciál

David Musial vezetőedző az új keret kapcsán elmondta, hogy a teljes védelem kicserélődött, és nem csak rutinosabb, hanem fizikailag erősebb, magasabb védőket igazoltak. A csapatot mindenképpen a felsőházba várja a szakember, aki szerint ebben a keretben több potenciál van, mint a tavalyiban, amelyik csodaszámba menően a legjobb négy közé jutott az Erste Ligában.

A vezetőedző a Cívishír érdeklődésére elmondta, és ezt Fodor András is megerősítette: a legutóbbi szezon pontkirálya, a kanadai Hugo Turcotte megtartásáért mindent megtettek, a DEAC szintjén elmentek a plafonig, de a támadónak az sem volt elég, ezért választotta a Dunaújvárost, ahol vélhetően megkapta azt a summát, amit kért.

Vasárnapi rajt

A DEAC szeptember 15-én, vasárnap este 18.30-tól a Fehérvári Titánok ellen mutatkozik be hazai pályán, majd másnap, hétfőn a tavaszi negyeddöntőben drámai küzdelemben búcsúztatott Gyergyószentmiklóst fogadja.

Cs. Bereczki Attila

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.