Hirdetés

Hirdetés

Ismerd meg Debrecen rejtett értékeit is. Ingyen!

2019.09.23. 15:09

Ismerd meg Debrecen rejtett értékeit is. Ingyen!
(Fotó: illusztráció)

Érdekes programokkal készülnek a Turizmus Világnapjára.

Hirdetés

Hirdetés

Szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját. Az ünnepnap alkalmából belvárosi helytörténeti séta és Nagyerdei kerékpáros túra várja az érdeklődőket Debrecenben.

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) hozta létre 1980-ban azzal a céllal, hogy a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. A turisztikai szakma 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját, melyhez idén a Debrecen Turisztikai Ügynökség Kft. ingyenes programokkal csatlakozik.

Az ünnepnap délelőttjén belvárosi sétán, délután pedig kerékpáros túrán ismerkedhetnek az érdeklődők Debrecen ismert és rejtett helytörténeti érdekességeivel, látnivalóival. Mindkét programon helyi idegenvezető kalauzolja a résztvevőket.

Debreceni korzó – belvárosi városnéző séta

Helytörténeti városnéző séta Debrecen történelmi belvárosában, melynek során az érdeklődők megismerhetik Debrecen történetét és főbb turisztikai látványosságait, valamint érdekes információkat hallhatnak a kevésbé ismert épületekről, látnivalókról is. A séta során többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a résztvevők: Miért egy folyó és hegy nélküli sík vidéken jött létre Debrecen? Mit jelent a város neve? Kik azok a cívisek? És a hajdúk? Melyik a város legrégebbi épülete? Honnan kapta a nevét az Aranybika Szálló? Hol lakott egykor Kossuth Lajos és hogyan vált Debrecen a „szabadság őrvárosává”?

  • Séta időpontja: 2019. szeptember 27. péntek
  • Találkozó: 10 óra, Régi Városháza előtt (Piac u. 20.)
  • Séta időtartama: 1,5 óra

Debrecen kétkeréken – kerékpáros városnéző séta

Debrecen több mint 100 km hosszú kerékpárút-hálózata ideális feltételeket biztosít a város nevezetességeinek felfedezésére kétkeréken. A kerékpáros városnéző túra a belvárosból indulva a Nagyerdőn át haladva járja végig az ismert látnivalókat és rejtett helytörténeti érdekességeket. A túra során többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a résztvevők: Meddig húzódott egykor a város határa? Milyen emléket őriz a Líciumfa? Hogyan vált a Nagyerdő tivornyázó emberek tanyájából Debrecen közkedvelt parkjává? Melyik Nagyerdei épület volt az ország egyik legnagyobb beruházása? Kiket ihletett meg anno az erdő és hogyan őrzi emléküket a park?

  • Túra időpontja: 2019. szeptember 27. péntek
  • Találkozó: 15 óra, Református Nagytemplom előtt
  • Túra időtartama: 1,5 óra
  • A kerékpáros túrára előzetes regisztráció szükséges a nora.erdei@visitdebrecen.com e-mail címre.
turizmusDebrecen

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.