Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni ingatlanpanamát emleget az ellenzék

| 2019. 09. 30. | 20:06:00
Sok a kérdés, egyelőre kevés a válasz.
Debreceni ingatlanpanamát emleget az ellenzék
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Hang szeptember 27-én írt arról, hogy Kováts Ákos a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. ingatlangazdálkodással foglalkozó tagvállalatának, a Cívis Ház Zrt-nek a vezérigazgatója állítólag gyanús körülmények között jutott egy, az Antall József utcán található ingatlanhoz, amit a lap állításai szerint Kováts cége szerzett meg. A helyi Jobbik még aznap sajtótájékoztatón fejtette ki aggályait a történtekkel kapcsolatban.

A debreceni nyugati kiskörút építése során többször is felmerült bizonyos telekmutyik gyanúja, ám ezúttal nevesíteni is lehet az egyik ügy szereplőjét – jelentette ki Kőszeghy Ábel és Mándi László, a Momentum-Jobbik-LMP debreceni összefogásának képviselőjelöltjei. Kőszeghy Ábel szerint „teljesen elfogadhatatlan ez az üzlet, hiszen Kováts Ákosnak, mint az önkormányzati tulajdonú Cívis Ház Zrt. vezetőjének az lenne a dolga, hogy a város vagyonát értékesítse, ehelyett üzletemberként, szembemenve a közfeladatával, a saját zsebére játszik.”

Az ügyben a polgármester vizsgálatot indított.

Az ellenzék Papp Lászlón kéri számon

Varga Zoltán, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás polgármesterjelöltje szeptember 30-án arról beszélt, a közgyűlés 2018 márciusában döntött a Miklós utca 53. szám alatti ingatlant árverés útján történő értékesítéséről, és egyben felhatalmazták a polgármestert az adásvételi szerződés aláírására.

– A polgármesternek nem tűnik fel, hogy az adásvétel aláírója, a vevő az a DECO Apartmanház Kft., melynek ügyvezetője Kováts Ákos, aki egyben az önkormányzati Cívis Ház Zrt. igazgatója?

– kérdezte Varga. Hozzátette: szerinte a város első emberének legfontosabb feladata a felelősségteljes gazdálkodás, a városi vagyon gyarapítása. - Ha tudott ezekről a kétes ügyekről, és mindezek ellenére is megtörténhetett az adás-vétel, az gazemberség, ha nem tudott róla, akkor az nem más, mint veretes lúzerség – hangoztatta. Varga hozzátette: felszólítják Papp Lászlót, haladéktalanul hívjon össze rendkívüli közgyűlést, tisztázza szerepét az "ingatlanpanamákban" és tájékoztassa a debrecenieket, hány polgármesteri ciklusában hány ingatlant "játszott át" önkormányzati politikusokhoz köthető cégeknek, haveroknak.

Fidesz: sosem álltak jogviszonyban

A Fidesz-frakció Varga sajtótájékoztatója után úgy reagált, általános gyakorlat, hogy a városi tulajdonú ingatlanokat a befektetők felé csak és kizárólag nyilvános, a verseny lehetőségét garantáló eljárás keretében lehet értékesíteni. Mint írták, ez történt a Miklós utca 53. szám alatti ingatlan esetében is.

Varga Zoltán mai sajtótájékoztatóján hazudott, amikor a fent leírtak szerint azt állította, hogy Debrecen polgármestere az érintett ingatlanra vonatkozóan szerződést írt alá Kováts Ákossal, aki a Cívis Ház Zrt. vezetője és egyben a DECO Apartmanház Kft. ügyvezetője. A valóság az, hogy Debrecen önkormányzata soha nem állt semmilyen jogviszonyban a DECO Apartmanház Kft-vel és polgármester nem írt alá ilyen szerződést.

Kitértek rá, az érintett ingatlant a közjegyző által, 2018. szeptember 11-én lebonyolított nyilvános árverésen egy magánszemély vásárolta meg a közgyűlési határozatban megjelölt értékbecslés szerinti vételárnak megfelelően.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autók ütköztek a Külső Diószegi úton
Autók ütköztek a Külső Diószegi úton
Baleset Debrecen és Bánk között.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.