Hirdetés

Debrecenben is szemléletváltásra van szükség!

2019.09.05. 14:27

Debrecenben is szemléletváltásra van szükség!
Sok a biciklis, de még több kell - az élhető városban több a biciklis, mint az autós! (Fotó: archív)

Autóval a dugóban állni a legfölöslegesebb dolog...

Hirdetés

Elindult az őszi Bringázz a Munkába! kampányt, amiben már egyetemisták is részt vehetnek, és amelyen többek közt olaszországi Giro d'Italia-utazásokat lehet nyerni.

Itthon is elkerülhetetlen a városi közlekedés átalakítása, ehhez a bringás fejlesztések mellett szemléletformálásra is szükség van. Nyugat-Európában már sok helyen támogatják a kerékpáros munkába járást, a kerékpár-, pedelecvásárlást, hosszabb távon itthon is ebbe az irányba kell menni

- mondta Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Bringázz a munkába! kampány budapesti megnyitóján. A szemléletformálás miatt nevezte fontosnak a most szeptember 9-én induló kampányt, illetve azt, hogy jövőre Magyarország rendezheti a Giro d’Italia prológját, az olasz kerékpáros körverseny első három szakaszát.

A Bringázz a munkába! kampány célja, hogy megmutassa, hogyan lehet munkába járni minden nap boldogan. Az autóval dugóban állást szörnyű élmény, „a lebosszantóbb és legfölöslegesebb” dolog

- fogalmazott Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.     

Szeptember 9. és 22. között a Bike Citizens appban kell gyűjtögetni a kilométereket, a kampány végén pedig a regisztráltak között ajándékokat sorsolnak ki.

Szóljon hozzá!

Hirdetés