Hirdetés

Debrecenbe ment lopni a hajdúszoboszlói tini

civishir.hu

2019.09.26. 09:04

Debrecenbe ment lopni a hajdúszoboszlói tini
(Fotó: police.hu)

Betörte egy autó ablakát, most vádat emeltek ellene.

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség minősített lopás miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki betörte egy parkoló autó ablakát és ellopta a tulajdonos tárcáját. A tizenöt éves hajdúszoboszlói fiú február 9-én kora este Debrecen belvárosában találkozott két ismerősével, akikkel beszélgetni kezdett. A vádlott közölte, elmegy a Gyepűsor utcába, ahol a nagybátyja autója áll, mert abból valamit ki kell vennie. Ezt követően a fiú az egyik társasház előtt parkoló, idegen sértett tulajdonában álló kocsihoz ment.

Az autó vezető oldali ablakát egy kisebb kődarabbal betörte, majd az ajtó belső oldalán lévő tároló rekeszben lévő tárcát ellopta.

A tárcában volt 30 ezer forint készpénz, valamint a sértett igazolványai és bankkártyája, melyeket nem kapott vissza. A vádlott a cselekményével összesen 32 ezer forint lopási és 30 ezer forint rongálási kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg. A Debreceni Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal, több közokirat, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

Vádiratában indítványozta, hogy a fiatalkorú vádlottat a bíróság bocsássa próbára, melynek időtartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, emellett az okozott lopási kár erejéig vagyonelkobzást rendeljen el.

Szóljon hozzá!

Hirdetés