Hirdetés

Veszprém kiesett, Debrecennel minden rendben

2019.08.07. 13:48

Veszprém kiesett, Debrecennel minden rendben
A Főnix Csarnok ideális helyszín, csak egy kis ráncfelvarrásra szorul (Fotó: Cívishír)

A kormány nem támogatta a tervezett dunántúli helyszín bővítését.

Hirdetés

A 2022. januári, már 24 csapatos férfi kézilabda-Európa-bajnokság helyszínei közül kiesett a Veszprém Aréna, miután a kormány sajtóközleménye szerint a csarnok tervezett bővítése túl sokba kerülne,

többe, mint három Nagyerdei Stadion ára!

 A szlovákokkal közös rendezésű kontinensviadalon így Debrecen, Szeged és Budapest lesznek a magyar helyszínek.

Az Európa-bajnokság mérkőzéseinek lebonyolítására az új budapesti multicsarnok, az új szegedi aréna, valamint a debreceni Főnix csarnok továbbra is rendelkezésre áll, amelyek a Magyarországon játszandó három csoport meccseihez, valamint az egyenes kieséses szakasz lebonyolításához bőségesen elegendőek.

-  olvasható a Miniszterelnökség közleményében. A veszprémi polgármester 39 milliárd forintos bővítési költséget terjesztett a közgyűlés elé, erre mondott nemet a kormány, amely szerint a bővítés gazdaságosan nem megvalósítható, és többe kerül, mint egy új csarnok építése.

Ráncfelvarrás a Főnixben

A Főnix Csarnok üzemeltetője, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója, Becsky András a Cívishír érdeklődésére korábban elmondta , hogy a 2022-es Európa-bajnokságra biztonságtechnikai fejlesztéseket kell megvalósítani, a szociális blokkok és a közösségi terek felújításán túl. A Főnix Csarnokban ugyanis a megnyitásától fogva hiányzik a beléptetőrendszer, amely nélkül ma Európában nagy nemzetközi eseményt lebonyolítani már nem lehet. Ennek megfelelően a csarnokot végre ellátják beléptető kapukkal és kamerarendszerrel.

Európa-bajnokságkézilabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés