Hirdetés

Tolatás közben okozott balesetet Debrecenben

Cívishír

2019.08.14. 08:21

Tolatás közben okozott balesetet Debrecenben

Evett, telefonált, figyelmetlen volt.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy bevásárlóközpont szervizútján tolatás során elütött egy idős asszonyt - közölte a Cívishírrel Pocsai Edit, címzetes fellebbviteli főügyészségi főügyész.

A baleset 2017. december 1-jén dél körül történt, a vádlott az általa jogszerűen használt személygépkocsival Debrecen belvárosában az egyik bevásárlóközpont szervízútján tartózkodott. A bűncselekmény elkövetésének helyén és időpontjában kedvezőek voltak az időjárási viszonyok, az aszfalt száraz volt, természetes nappali fényviszonyok voltak, azonban borult idő volt.

A férfi a bevásárlóközpont és a mellette lévő kispiac közötti szervizúton

tolatást végzett, eközben azonban a telefonját használta és evett is.

A tolatással egyidejűleg részben a gépjármű mellett, majd mögött haladt gyalogosan az idős sértett. A vádlott nem észlelte az autó mögött tartózkodó sértettet, ezért a jármű bal hátsó részével nekiütközött, aki ettől egyensúlyát elvesztette, és az aszfaltra esett.

Az időskorú sértett 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket szenvedett, melyek maradandó fogyatékosságot okoztak.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása következtében jött létre a baleset és keletkeztek a sértett sérülései.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban ún. mértékes indítványt tett, azaz megjelölte a büntetés konkrét mértékét arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.
Debreceni Járási Ügyészség

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.