Hirdetés

Rengeteget tett hozzá a virágkarneválhoz, kitüntették

civishir.hu

2019.08.19. 14:02

Rengeteget tett hozzá a virágkarneválhoz, kitüntették
Fotók: C. Kiss Ilona

Táncpedagógust ismertek el Debrecenben.

Hirdetés

A Debreceni Virágkarnevál művészeti csoportjainak képviselőit és vezetőit augusztus 19-én a Kölcsey Központ Báltermében köszöntötte Bódor Edit. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 2017 óta ismeri el Debrecen Városa azoknak a művészeknek a kiemelkedő teljesítményét, akik munkájukkal hozzájárultak a város legnagyobb kulturális rendezvényének, a Debreceni Virágkarnevál sikeréhez.

Idén Bíró Csaba táncpedagógus, a Valcer Táncstúdió vezetője kapta meg a debreceni Aranyvirág Ékszerszalon az egyedi tervezésű ékszerét, egy ezüst Myensign karkötőt. Az egyedi tervezésű ékszert Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője és Denich Rudolf, az Aranyvirág Ékszerszalon ügyvezetője adta át.

Bíró Csaba 1990-ben „A” osztályos táncosként alapította meg egyesületét három táncos társával együtt (Vadász Csaba, Fésűs Mónika, Molnár Judit). Valcer Táncstúdió néven. Egy évvel később, 1991-ben az Országos Közművelődési Központ táncosztályán társastánctanár, versenytánc számláló bizonyítványt szerzett. Bíró Csabát az egyesületében végzett szakmai és közösségi munkája alapján, valamint az együtt pályázó társegyesületekkel ápolt jó kapcsolatoknak köszönhetően megválasztották az ifjúsági ház vezetőjének, amely posztot 1997 és 2001 között töltött be. A stúdió megalapítása óta a táncművészet területén tevékenykedik. Táncosai 1992 óta szerepelnek a debreceni Virágkarneválon, ahol már számos díjjal ismerték el a Valcer kiemelkedő színvonalát.

Szóljon hozzá!

Hirdetés