Hirdetés

Hirdetés

Rendszeresen vásárolt elhagyott bankkártyával Debrecenben

civishir.hu

2019.08.23. 08:27

Rendszeresen vásárolt elhagyott bankkártyával Debrecenben
A kép illusztráció

Vigyázott rá, hogy 5 ezer forint alatt legyen az érték.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a sértett elveszített bankkártyát megtalálta és azzal többször fizetett.

A vádlott április 6. után debreceni lakóhelye közelében, közterületen megtalálta a sértett nevére kiállított bankkártyát.

A debreceni férfi a bankkártyát magánál tartotta és mivel az ahhoz tartozó PIN kódot nem ismerte, április 12. és április 18. napja között Debrecenben különböző üzletekben 15 alkalommal vásárolt 5 ezer forint alatti értékben.

5 ezer forint alatti vásárlás esetén a bankkártyát PIN kód megadása nélkül, paypass alkalmazásával, a kártyának a leolvasó egységhez történő érintésével lehet használni. A vádlott cselekményével összesen több mint 58 ezer forint kárt okozott a sértettnek. A sértett a jogosulatlan vásárlásokat április 18-án észlelte, majd a bankkártyát letilttatta.

A kártyakibocsátó pénzintézet a sértett kárát megtérítette és egyidejűleg polgári jogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a pénzintézet által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.
bankkártya

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.