Hirdetés

Nagy erőkkel aszfaltoznak Debrecen-Józsán

civishir.hu

2019.08.23. 12:38

Nagy erőkkel aszfaltoznak Debrecen-Józsán

Szeptember közepére készül el.

Hirdetés

Józsán, a Barakonyi utcában újul meg az útburkolat a Sillye Gábor és a Nyári Pál utca közötti szakaszon – jelentette be tájékoztatóján Balázs Ákos, a városrész önkormányzati képviselője.

Debrecen-Józsa a régióközpont egyik legdinamikusabban fejlődő városrésze, egyre többen élnek itt, amellyel Józsa fejlesztése is lépést tart. Józsán az elmúlt öt évben is több gyűjtőút burkolata újulhatott meg: a Gönczy Pál utcán, a Rózsavölgy utcán, az Elek utcán, a Felsőjózsai utcán és a Sillye Gábor utcán is biztonságosabban közlekedhetnek autóval és kerékpárral egyaránt. Aszfaltos út épült az Érsek utcán, valamint a Kertekalja utcán, amelynek a befejező szakasza is a végéhez közeledik, míg a Gönczy Pál után található új Sportcentrumnál elkészült az új aszfaltburkolat és megépültek a parkolók. Mindezek mellett Alsójózsán még ebben az évben megvalósul a Gát utca rossz állapotú részének megújítása, amely szintén megkönnyíti majd a környéken élők közlekedését.

A Barakonyi utcában egy több mint 200 méteres szakasz felújítása kezdődött el a héten. A Sillye Gábor utca és a Nyári Pál utca között nagyon elhasználódott már a burkolat.

– Az útburkolat korszerűsítésével az időjárástól függően szeptember közepére végeznek, így még az esős, őszi idő beállta előtt biztonságos és jó minőségű úton közlekedhetnek a környéken élők. Fontos ez a fejlesztés, mert a rossz aszfaltburkolat miatt gyakran megállt itt az esővíz. A beruházás után a zárt csapadékelvezető-rendszer hatékonyabban tudja majd elvezetni a vizet – mondta tájékoztatóján Balázs Ákos.

A kivitelezés költsége 21,2 millió forint, amelyet a debreceni önkormányzat saját forrásból biztosít.

A munkálatok során a Barakonyi utcán forgalomkorlátozás lesz érvényben. A kivitelezés alatt kérjük az ott lakók és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését.

– A ciklusban útfelújításokra és útépítésekre Józsán több mint 386 millió forintot fordítottunk, ami mellett folyamatosan karbantartottuk az aszfaltburkolattal még nem rendelkező utcáinkat is – emelte ki Balázs Ákos.

Debrecen-Józsa

Szóljon hozzá!

Hirdetés