Hirdetés

Büntetett előéletű a Debrecenben meglőtt késes támadó

civishir.hu

2019.08.23. 11:56

Büntetett előéletű a Debrecenben meglőtt késes támadó
(Fotó: magánarchívum)

A kórházban tartóztatták le.

Hirdetés

Az elrejtőzés, szökés és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a Debreceni Törvényszék augusztus 23-án annak a 18 éves fiúnak az előzetes letartóztatását, aki két nappal korábban késsel támadt rendőrökre a cívisvárosban és emiatt lövéseket kapott.

A bíróság közlése szerint a végzést a Kenézy Gyula kórház baleseti sebészetén hozták, mivel a támadó súlyosan megsérült, amikor a rendőrök célzott lővéseket adtak le rá.

Mint kiderült, a gyanúsított a Déli soron tapétavágó kést lopott egy autófényező üzemből. A riasztott járőrök intézkedés alá akarták vonni, mire a fiú menekülni kezdett. A járőrök utolérték, ám többszöri felszólításukra sem tette le a kést, hanem szúrásra készült. Az egyik körzeti megbízott gázspray-t használt, a másik figyelmeztető lövést adott le. A gyanúsított a késsel rájuk támadt, ekkor dördültek el a célzott lövések. A fiatalember büntetett előéletű, a bűncselekményt pártfogó felügyelet hatálya alatt követte el. A végzést a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették, így az véglegessé vált.

– Az ügyben felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt augusztus 21-én indult büntetőeljárás azzal a férfival szemben, aki augusztus 21-én a Déli soron, késsel a kezében támadólag lépett fel az intézkedő rendőrökkel szemben, ezért az egyenruhások célzott lövést adtak le rá – mondta el a Cívishír érdeklődésére Costopulos Orestis, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Debrecenlövöldözéselőzetes letartóztatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés