Három utca kap új aszfaltréteget Vámospércsen

civishir.hu

2019.08.15. 13:40

Három utca kap új aszfaltréteget Vámospércsen
A kép illusztráció.

Már dolgoznak a szakemberek.

Hirdetés

A nyíregyházi székhelyű Köz-Ép-Út Kft. végzi a Bartók Béla utca, a Csokonai utca és a Kiss utca burkolatfelújítási munkálatait összesen nettó 37,9 millió forintból. Az augusztus 15-i Közbeszerzési Értesítő szerint a Bartók Béla utcán ki kell kátyúzni a burkolathibákat, majd 2,5 centiméter kiegyenlítő réteg utcán 5 centiméter aszfaltot terítenek le, a szennycsatorna fedlapjait szintbe helyeik. Az elkészült útburkolat mellett mindkét oldalon föld útpadkát készítenek 1 méter szélességben. 

A Csokonai utca felújítása során rendbe teszik az útburkolatot a Nagy utca csatlakozásától a Váci Mihály utcai csatlakozásig, az utca csatlakozását is beleértve. A burkolatban, illetve annak szélében lévő teherbírási elégtelenségből származó süllyedéseket a teljes pályaszerkezet cseréjével megoldják mintegy 57,4 négyzetméteren. Ezután kátyúznak, majd a kiegyenlítő réteg után 5 centiméter vastag aszfaltréteget terítenek le. Az elkészült útburkolat mellett mindkét oldalon mészkő stabilizált útpadkát készítenek 1 méter szélességben, 15 centiméter vastagságban. Befejező munkálatként két darab KRESZ-táblát helyeznek el.

A Kiss utcát a Görgey utca csatlakozásától – a csatlakozás torkolatát is beleértve – a Temető utcai csatlakozásig, illetve további 30,37 méter hosszban (a Temető utca és az Ady Endre utca csatlakozását is beleértve) aszfaltozzák. A teherbírási elégtelenségekből származó süllyedéseket itt is a teljes pályaszerkezet cseréjével oldják meg mintegy 40 négyzetméteren, majd kátyúznak, kiegyenlítő réteget építenek be és 5 centiméter kopóréteget terítenek le. Az út mellett mindkét oldalon mészkő stabilizált útpadkát készítenek 1 méter szélességben, 15 centiméter vastagságban.

A projektre a panyolai Depona Plusz Kft., a nagykállói Diamond-Út Kft. és a debreceni NNK Kft. is pályázott.
aszfaltozásközbeszerzésVámospércs

Szóljon hozzá!

Hirdetés