Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkelő helyet kapott a Fidesz-KDNP listáján a polgármesterjelölt

| 2019. 08. 29. | 15:56:00
Koroknai Imréék összegyűjtötték az ajánlásokat, ő maga ötödik helyen juthat be a megyei közgyűlésbe.
Előkelő helyet kapott a Fidesz-KDNP listáján a polgármesterjelölt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Huszonnégy óra leforgása alatt összegyűjtötték az ajánlásokat a Fidesz-KDNP balmazújvárosi képviselőjelöltjei, illetve polgármesterjelöltje – jelentette be utóbbi, vagyis Koroknai Imre az októberi helyhatósági választások kapcsán. Mint augusztus 29-i sajtótájékoztatóján elmondta, az aláírásokat tartalmazó íveket már le is adták.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke közölte: a közgyűlési képviselőjelöltek listáján a Fidesz-KDNP az ötödik helyre sorolta Koroknai Imrét. Az első Pajna Zoltán, a második és a harmadik a két jelenlegi alelnök, Tasi Sándor és Bulcsu László, a negyedik Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere (Koroknai egyébként jelenleg is tagja a testületnek).

[Beillesztett cikk: Itt a Fidesz megyei listája]

Az elnök fontosnak nevezte, hogy a megyei közgyűlésben olyan személyek dolgozzanak, akik egy-egy települést képviselve világos céllal rendelkeznek a jövőt illetően. – Tasi Sándor és Bulcsu László élvezi a bizalmunkat, szeretnénk, hogy a választásokat követően is maradjanak alelnökök. Kiss Attila Hajdúböszörmény vezetőjeként a megye második legnépesebb települését képviseli, míg Koroknai Imre ötödik helye jelzésértékű. Most alakul meg a Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanács, kezdeményezzük a cívisváros polgármesterénél, hogy az agglomerációs fejlesztési tervek összehangolásában, megvalósításában Balmazújváros is kapjon szerepet – mondta az elnök. 

Koroknai Imre megtisztelőnek nevezte a lista ötödik helyét, ami „már előre kötelezettséget, munkát jelent a következő ötéves ciklusra is”. Mint mondta, a választások után „minden erejükkel azon lesznek”, hogy a már elnyert pályázatok minél előbb megvalósulhassanak. A Hegedűs Péter (független) által vezetett városban több uniós beruházás is késésben van. A piac esetében például egy átterveztetés miatt plusz százmillió forintos kiadásra kényszerültek volna, amely megvalósításáról immár letettek, s az eredeti terveknek megfelelően készülhet el a beruházás. Koroknai Imre – fő célként – olyan vállalatok letelepítését szeretné elérni, amelyek nagy mértékben hozzájárulnának a város iparűzési adóbevételeinek növeléséhez.

Pajna Zoltán az önkormányzati választás fontosságát aláhúzva arról beszélt, szeretnék lezárni a 2014-2020-as európai fejlesztési ciklust. – Egyes önkormányzatok lemaradásban vannak az EU és a magyar állam által is támogatott pályázatok megvalósításával. Ez nemcsak az ő hibájuk, hiszen a pályázatok 2016-os beadása óta több területen is felszöktek az árak. Ugyanakkor akadnak olyan települések, ahol a beruházások a vezetés hibájából, az időzavarból adódóan csúsznak. Ezekben az esetekben ne várják, hogy akár a megyei önkormányzat, akár az országos szervek biztosítják majd a többletköltségeket. A felelősségét mindenkinek fel kell vállalnia – jegyezte meg.

A következő, 2021-2027-es uniós költségvetés tervezési időszak következik – folytatta –, így Balmazújvárosnak is meg kell fogalmaznia a fejlesztési céljait. Fontos, hogy olyan ember kerüljön be a megyei közgyűlése, aki képes megfogalmazni és megvalósítani ezeket az elképzeléseket – kampányolt az elnök Koroknai Imre mellett.

A Fidesz-KDNP huszonnégyes listáján 12 fő jelenleg is polgármester. – Bízom benne, hogy olyan testület áll majd fel, mely munkájában a meghatározó városok polgármesterei is részt tudnak venni, együtt alakítva a térség életét. A következő időszak fő üzenete az együttműködés, azaz miként vagyunk képesek a fejlesztési elképzelések koordinálására. Egy Balmazújváros méretű településnek is fel kell vállalnia a mellette lévő kisebb települések fejlesztési igényeinek menedzselését, azaz egy polgármesternek már nem csak a települése táblájáig kell ellátnia.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen polgármestere a kampányba beszállva két veszélyt lát
Papp László: a város 2030-ra meghatszorozza a gazdasági teljesítményét.
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!