Hirdetés

Hirdetés

A nemzetközi elitben a Debreceni Egyetem

civishir.hu

2019.08.05. 13:11

A nemzetközi elitben a Debreceni Egyetem
(Fotó: Cívishír)

Négy kategóriában értékeltek 20 ezer intézményt.

Hirdetés

Hirdetés

A legjobb 4 százalékba rangsorolta a Debreceni Egyetemet a világszerte 20 ezer felsőoktatási intézmény teljesítményét vizsgáló Center for World University Rankings. A CWUR augusztus 5-én nyilvánosságra hozott nemzetközi ranglistáján az intézmény a 724. helyet szerezte meg.

A nemzetközi szervezet hét indikátor mentén négy kategóriában értékelte az intézményeket: az oktatás minősége, a végzettek elhelyezkedési aránya, az oktatók minősége és a kutatási teljesítmény alapján.

- A Debreceni Egyetem a tudományos munka terén teljesített kiemelkedően, megmutatva ezzel kutatási eredményeink nemzetközi súlyát, hatását – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Pintér Ákos. Az egyetem általános rektorhelyettese kiemelte: fontos a nemzetközi megmérettetés, és a különböző ranglistákon való minél eredményesebb szereplés. A rangsor élén az Egyesült Államok három egyeteme: a Harvard University, a Massachusetts Institute of Technology és a Stanford University áll. A listán a Debreceni Egyetem mellett további 9 hazai intézmény szerepel.

A Debreceni Egyetem Magyarország legrégebbi, folyamatosan egy városban működő felsőoktatási intézménye, amely alap- és mesterszakon 14 kar, PhD-képzésben pedig 24 doktori iskola tudományos lehetőségét kínálja hallgatóinak 8 campuson.
Debreceni Egyetemegyetemi rangsor

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.