Hirdetés

Újabb öt év a debreceni vízilabda sikeréért

dvse.hu

2019.07.16. 08:37

Újabb öt év a debreceni vízilabda sikeréért
Fotó: dvse.hu

Egyre több helyi nevelésű játékosnak adnak lehetőséget.

Hirdetés

A DVSE egyesületi tagjai július 15-én egyhangúlag megerősítettek tisztségükben Becsky István elnököt, valamint Váróczy Zoltán és Horváth Lajos alelnököket. A sportvezetők mandátuma idén járt le, kinevezésükkel ezzel újabb öt éven keresztül dolgozhatnak a debreceni vízilabda sikereiért.

– Amikor kineveztek bennünket öt évvel ezelőtt, akkor az első célkitűzésünk az volt, hogy minél stabilabbá tegyük az egyesület akkor még elég labilis költségvetését. Azt gondolom, hogy az elmúlt esztendőkben ezt sikerült is végrehajtanunk, s bár továbbra is kis klub vagyunk, amit megígérünk, azt tartani is tudjuk. Ebben nagy szerepet játszik, hogy Debrecen városa is mögöttünk áll, több sikersportág mellett tud a vízilabda is jól szerepelni, akár a felnőttekre, akár az utánpótlásra gondolok. –vélekedett a mögöttünk álló évekről Becsky István.

A megfelelő gazdasági háttér megteremtése és az OBI-es csapat jó szereplése mellett az elmúlt időszak talán legnagyobb sikere, hogy a DVSE egyre több debreceni nevelésű játékosnak ad lehetőséget.

– Miroslav Bajin vezetésével komoly szakmai munka folyik a klubnál, bár az olimpiai bajnok Varga Tamás is nagyszerű munkát végzett korábban. Próbáljuk folytatni szakmai téren is a megkezdett munkát, és az előző évekhez hasonlóan minél több lehetőséget adni a debreceni neveléseknek. Idő közben felnőtt egy olyan generáció, akikre lehet is építkezni, és egyre többen jönnek ki az utánpótlásból, akik szerepet kaphatnak az első osztályban. –folytatta az egyesület elnöke.

A soron következő idényben az első csapat kerete tovább fiatalodik. Arról, hogy milyen célokkal vághat neki a 2019-20-as szezonnak a DVSE, Becsky István a következőket mondta:

– Szeretnénk, ha a csapat a középmezőny stabil tagja lenne. Az előző évek felsőházas szereplései bravúrosak voltak, de tisztában vagyunk vele, hogy az idei év elsősorban az építkezésről fog szólni. Remélem, hogy ez a felfogás továbbra is szimpatikus lesz a szurkolóinknak, és idén is sokan fognak támogatni bennünket. De ami talán a legfontosabb, hogy reményeink szerint egyre több debreceni fiatal kezd majd el vízilabdázni, ha látja az utat maga előtt.

vízilabdadvse

Szóljon hozzá!

Hirdetés