Hirdetés

Négy ingatlantulajdonos elég, hogy megőrjítse az utcát

Cívishír

2019.07.18. 11:36

Négy ingatlantulajdonos elég, hogy megőrjítse az utcát
Szeptember közepére elkészülhetnek (Fotó: Cívishír)

Ez a földút már nem zavarja sokáig a debrecenieket.

Hirdetés

Bruttó 21 millió forint költséggel végre megépíthetővé válik az út a Diófa utca Kishegyesi út felőli 85 méteres szakaszán – jelentette be a helyszínen Barcsa Lajos debreceni alpolgármester.

A július 18-i sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, aki ismeri a Diófa utcát, az tud a faramuci helyzetről. Nevezetesen, hogy bár az önkormányzat egy évtizede megépíttette az utat, ám egy szakaszon nem volt meg a szükséges szélesség az ingatlanok elhelyezkedése miatt, s mivel nem sikerült velük megegyezni, ott a beruházás sem valósulhatott meg. 

Barcsa Lajos közlése szerint személyesen is próbálta győzködni az érintetteket, de mivel a tárgyalások nem vezettek eredményre, kisajátítással szerezték meg a 3,5 méter széles út megépítéséhez szükséges területet. Négy ingatlanról van szó, 1-2 méterrel kellett beljebb tenni a kerítésket, a kisajáítási eljárások költsége a 21 millión felül értendő.

Az útépítés azért is fontos volt, mert az egyre népesebb utcán az elhaladó autók kellemetlenül felkavarták a port. A munkálatokkal szeptember közepére készülnek el, a csapadékvíz-elvezetés miatt egy időre forgalomkorlátozás is lesz miatta a Kishegyesi úton.

RaL

Galéria

DebrecenberuházásútépítésBarcsa Lajos

Szóljon hozzá!

Hirdetés