Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden idők 7 legnagyobb, legendás ökölvívója

| 2019. 07. 04. | 17:19:00
Az alábbi összeállítás súlycsoporttól függetlenül mutatja be minden idők 7 legjobb és legtehetségesebb harcosait.
Minden idők 7 legnagyobb, legendás ökölvívója
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Általában a legtöbb embernek elsőként Muhammad Ali elképesztő munkássága és személyisége jut eszébe, ha meghallja a bokszoló legendákról szóló történeteket. Azonban nem szabad megfeledkeznünk rajta kívül az alább felsorolt 6 kiváló képességű és teljesítményű ökölvívóról sem.

„Sugar” Ray Robinson – 108 KO
A híres Robinsonra szerte a világon úgy emlékeznek vissza, mint a történelem legnagyobb profi bokszolójára. Nagyon ritka és egyedülálló képességekkel rendelkezett: csodálatos kéz-és lábgyorsaság, szuper egyensúly érzék, hatalmas ütőerő, remek időzítés, és totális ütésállóság. Tökéletes egységet és harmóniát alkotott a boksz sportágban, valamint 5 alkalommal szerezte meg a középsúlyú világbajnoki címet. Érdekesség, hogy a „sugar”, azaz cukor becenév azért ragadt végül rá, mert még egy amatőr versenyén egy hölgy úgy nyilatkozott róla, hogy „Ray legalább olyan édes volt, mint a cukor”.

Muhammad Ali – 37 KO
Az egyik legnagyobb és legsikeresebb bokszolóként, sőt a legnagyobb hatással rendelkező személyiségek egyikeként tartják számon. Háromszoros nehézsúlyú világbajnok, aki 56 győzelemmel (ebből 37 kiütéses győzelemmel végződött)  és 5 vereséggel valóban a világ egyik legjobb sportolójának tekinthető. Hihetetlen akaraterő lakozott benne, hiszen rengeteget harcolt az eredményeiért, ugyanis viszonylag hamar belátta, hogy a boksz az egyetlen kitörési lehetőség számára. Egyértelműen sikerült is végig vinnie tervét, amelynek köszönhetően ma nem csak felnéznek rá, mint sportolóra, hanem tényleg egy legendaként él a köztudatban.

Joe Louis – 52 KO
1937 és 1949 között világbajnok volt, így ezzel a majdnem tizenkettő éves folyamatos uralkodással ő számít minden idők leghosszabb ideig regnáló világbajnokának. 25 alkalommal védte meg címét, amely szintén egyedülálló rekord. Továbbá 27 nehézsúlyú címmeccse végett egyértelműen a valaha élt legjobb bokszolójának számít a mai napig.

Henry Armstrong – 101 KO
Henry Armstrong, a legendás ökölvívó 1912-ben született Columbusban, Mississippiben. A kor sztár bokszolóihoz hasonlóan, ő is nagyon rossz körülmények között nőtt fel. Ennek ellenére ő az egyedüli, aki egyszerre 3 súlycsoport világbajnokaként ismert bokszoló. 1937-től 1940-ig csupán egyszer veszített és egyetlen egy döntetlen mérkőzése volt, a hatvanegy meccs során.

Roberto Duran – 70 KO
Roberto Duran híres ökölvívó 1951-ben született. A 70-es években számos újságíró és bokszszakértő a legjobb ökölvívónak választotta, tény és való, hogy az egyik legnagyobb verekedő volt. Hihetetlenül ütésálló volt, nem mellesleg pedig a gyors regenerálódó képességéről volt híres. Ő volt az egyetlen bunyós, aki legyőzte „Sugar” Ray Leonardot, aki akkoriban csúcsformában volt.

Sugar Ray Leonard – 25 KO
Sugar Ray Leonard 1956-ban született, aki amatőrként egészen az olimpiai bajnoki címig jutott, majd profiként az egész világot meghódította. Húsz évig tartó karrierje alatt 5 súlycsoportban (váltó-, nagyváltó-, közép-, nagyközép-, és félnehézsúly) szerzett világbajnoki címet, váltósúlyban pedig egyértelműen a legnagyobb bajnok volt. A 80-as években tagja volt a híres és legendás négyesnek – Roberto Duran, Thomas Hearns, Marvin Hagler és Sugar Ray Leonard – akik totális lázban tartották a rajongókat az egymás elleni izgalmas meccseikkel.

Benny Leonard – 70 KO
Azt mondták róla, hogy ő volt minden idők legokosabb bokszolója, de azért persze az ütései súlyát sem szabad lebecsülni: olyan versenyzőt is képes volt kiütni, akit addig soha senki másnak nem sikerült. Kétkezes létére rendkívül jól kombinálta az ütéseket. Benny Leonard, a könnyűsúly verhetetlen világbajnoka egyszerre volt híres az elképesztően erős ütéseiről, valamint a hihetetlen gyors gondolkodásáról.

A ma is népszerű küzdősport a fogadók körében is kedvelt – sportfogadasonline.com

(X)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.