Hirdetés

Kővel verte be a biharkeresztesi busz ablakát

civishir.hu

2019.07.10. 09:08

Kővel verte be a biharkeresztesi busz ablakát
A kép illusztráció

Vádemelés.

Hirdetés

A vádlott idén április 4-én délután ittas állapotban akart felszállni Biharkeresztesen az egyik helyközi járatú, menetrend szerint közlekedő autóbuszra. Az autóbuszvezető azonban nem engedte fel a járműre. Miután az autóbusz elhajtott, a vádlott gyalog elindult az úti célja, egy vidéki település irányába. Mintegy fél órával később az autóbusz a vádlottal szemben, visszafelé haladt Biharkeresztes felé.

A férfi felismerte a járművet, majd a vezetővel történt korábbi szóváltás miatt az útpadkáról felvett egy követ és dühében az autóbusz vezetőfülkéje irányába dobta, a szélvédő betört, az üvegtörmelékek pedig a sértett ruházatára és az ülésre szóródtak.

A buszvezető a járművet megállította és a forgalmi irodán keresztül értesítette a rendőrséget, akik a vádlottat a helyszín közelében elfogták és előállították.

Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, azonban a járműben közel 40 ezer forint kár keletkezett. A vádlott a járművezető ellen intézett támadással a sértett és az autóbuszon utazó öt személy életét és testi épségét is veszélyeztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Biharkeresztes

Szóljon hozzá!

Hirdetés