Hirdetés

Hirdetés

Kínai befektetők menthetik meg a balmazújvárosi focit

2019.07.01. 18:06

Kínai befektetők menthetik meg a balmazújvárosi focit
Balmazújvároson megvan az infrastruktúra a jó focihoz. Csak a pénz hiányzik... (Fotó: Cívishír)

Meg szeretnék vetni a lábukat a városban.

Hirdetés

Hirdetés

Kínai befektetők érdeklődnek a balmazújvárosi futballcsapat iránt, az önkormányzat zárt ülésen tárgyalt az ügyről – erősítette meg a sajtóinformációkat a balmazújvárosi forrásunk.

A kínai traktorgyártó megvetné a lábát a hajdú-bihari településen, érdekli az infrastruktúra, illetve a csapat versenyeztetése. A forrásunk szerint a felnőtt csapatnál a legutóbbi esztendőben sikeresebben szereplő utánpótlásbázisról egyelőre nincs szó, most csak az NB II-as csapatot versenyeztető Balmazújvárosi Sport Kft. átvétele a téma. A cégben éppen most zajlik egy átvilágítás, a külső könyvvizsgálót a városi önkormányzat bízta meg, hogy tiszta képen kapjanak a képviselők az aktuális helyzetről, a számok pedig minden bizonnyal a tárgyalást is elősegítik majd.

Információink szerint az újvárosi elöljárók és a kínai befektető képviselői csütörtökön ülnek ismét asztalhoz. Sarkalatos pontja a tárgyalásoknak, hogy mi lesz a mínusz 200 millió forinttal, ennyi ugyanis a cég adóssága, és ennek terhét az új tulajdonos örökli. Valamit valamiért – fogalmazott a neve elhallgatását kérő balmazújvárosi bennfentes.

Abban mindenki egyetért Balmazújvárosban: olyan volumenű infrastrukturális beruházások valósultak meg a településen, hogy a focit életben kell tartani, de nem az önkormányzat pénzéből!

Úgy tudjuk, a kínai befektetőket Debrecenben, nemcsak futballberkekben jól ismert nevek segítik az eligazodásban.

Információink szerint az egykori Loki-játékos, Tisza Tibor, valamint a Real Team-kupa főszervezője, Debreceni Péter is vezető szerepet kaphat az új felállásban.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.