Kényszerből lett kreatív a 42-esen fennakadt román sofőr

civishir.hu

2019.07.24. 08:26

Kényszerből lett kreatív a 42-esen fennakadt román sofőr

Megrovás.

Hirdetés

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség megszüntette az eljárást és megrovást alkalmazott azzal a férfival szemben, aki egy saját készítésű rendszámmal pótolta a járművéről hiányzó azonosító jelet

A román állampolgárságú gyanúsított által vezetett, román hatósági jelzéssel ellátott furgont május 16-án délelőtt a 42-es számú főúton rendőri ellenőrzés alá vonták. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépjármű első és hátsó rendszámtáblája nem a román hatóságok által kibocsátott rendszámtábla, mivel az nem felel meg a szabványoknak és a rajta lévő karakterek is hiányosak.

Kifosztották

A férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Részletes beismerő vallomása során elmondta, hogy Ausztriából tartott hazafelé, amely során egy osztrák vendéglőnél parkolt és miközben étkezett, ismeretlen személyek feltörték a járművét. Ellopták a benne hagyott forgalmi engedélyt, készpénzt, telefontöltőt, valamint kiszerelték a jármű akkumulátorát és elvitték az első és hátsó rendszámtáblát is.

A férfi azért, hogy hazatérhessen a furgonnal, egy ismerősétől kért segítséget ahhoz, hogy valós adatokat tartalmazó rendszámtáblákat készítsenek.

A rendőri ellenőrzés során a férfi egy román hatóságok által kiállított regisztrációs lappal igazolta a jármű eredetét és a törött üvegszilánkokat is megmutatta.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség megállapította, hogy a gyanúsított cselekménye oly csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legenyhébb büntetés kiszabása vagy más intézkedés alkalmazása is szükségtelen.

Erre, valamint a gyanúsított büntetlen előéletére és beismerő vallomására figyelemmel az ügyészség a férfival szemben indult büntetőeljárás megszüntetéséről határozott. Annak érdekében, hogy a jövőben a férfi hasonló bűncselekményt ne kövessen el, a terheltet megrovásban részesítette.
Berettyóújfalurendszámtábla

Szóljon hozzá!

Hirdetés