Hirdetés

Hirdetés

Hajdú-Biharban sem tétlenkedtek az utazó bűnözők

civishir.hu

2019.07.04. 09:46

Hajdú-Biharban sem tétlenkedtek az utazó bűnözők
(Fotó: police.hu)

Előzetesbe kerültek a Romániából érkezett betörők.

Hirdetés

Hirdetés

A Gyulai Járási Ügyészség letartóztatását kezdeményezte annak a négy román állampolgárnak, akik utazó bűnözőként Aradról Békéscsabára mentek, hogy ott családi házakba törjenek be.

A közleményük szerint a négy elkövető – köztük egy 15 éves fiú – június 25-én és 26-án három ingatlanba ajtófelfeszítéssel bementek, és összesen 2 350 000 forint értékben vittek el készpénzt, műszaki cikkeket és ékszereket. Az elkövetők a bűncselekmény során a feladatokat megosztották. Míg a gyanúsítottak egy része a családi házakba behatolt, addig társaik figyelték a környéket.

A gyanúsítottak négy lopást biztosan elkövettek, a halmazati szabályok szerint a bűncselekmények 4 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert az elkövetők Romániában élnek, így a kiszabható büntetés mértékére is tekintettel tartani lehet a szökésüktől. Az eljárás jelenlegi szakaszában már megállapítható, hogy további bűncselekményeket is elkövettek Csongrád és Hajdú-Bihar megyében is, így szabadlábra kerülésük esetén fennáll a lehetősége, hogy a még felderítés alatt álló bűncselekmények bizonyítási eszközeit elrejtenék, megsemmisítenék, a tanúkat befolyásolnák. A cselekmények sorozatjellegére figyelemmel megállapítható a bűnismétlés veszélye is.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója osztotta az ügyészség indítványát, és valamennyi gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.
lopásHajdú-Bihar megyeBékéscsaba

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.