Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyakornoki programot hirdet Debrecenben a BMW

| 2019. 07. 19. | 12:30:00
Két szakgimnáziummal állapodtak meg.
Gyakornoki programot hirdet Debrecenben a BMW
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2021 szeptemberétől a BMW Group a Debrecenben épülő BMW-gyárban is beindítja duális szakképzési programját. A mindezt lehetővé tevő együttműködési megállapodást 2019. július 18-án írta alá a bajor prémiummárka és a Debreceni Szakképzési Centrum, amelynek két oktatási intézményével karöltve a BMW Group Magyarországon is útnak indítja a német mintára kidolgozott duális szakképzési koncepcióját. Az ötéves program innovatív oktatási környezetben, kimagasló minőségű továbbképzési szabványok és rugalmas szerkezet mentén garantálja, hogy gyakornokai tökéletesen felkészülve kezdik meg szakmai pályafutásukat. Az első felvétel már 2019 őszén elindul: a kétéves elméleti képzést, amelynek oktatási intézmények adnak otthont, egy három éven át tartó gyakorlati fejlesztés követi a BMW Group-nál.

– Leendő munkatársaink képzési és fejlesztési rendszerét tekintve az elméleti és a gyakorlati oktatás szimbiózisában hiszünk. Kifejezetten örülök annak, hogy Magyarországon épülő új gyárunkban is lehetőségünk nyílik a duális szakképzés beindítására, amellyel számos fiatal karrierjét állíthatjuk pályára – mondta Michele Melchiorre, a debreceni BMW-gyár kinevezett igazgatója.

Sabine Wilhelm, a BMW Group professzionális szakképzés-igazgatási részlegének vezetője a duális szakképzés előnyeit sorolva elmondta: – 2012 óta világszerte öt tömegtermelési létesítményünkben indítottuk be a német mintára kidolgozott duális szakképzés koncepcióját, amelyet mindegyik régióban a helyi sajátosságokhoz igazítottunk. A Debreceni Szakképzési Centrummal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a programot most Magyarországon is útnak indíthatjuk. Nagy örömünkre szolgál, hogy leendő gyakornokainkat Debrecenben is kiválóan felkészítő szakképzési rendszerünkbe integrálhatjuk be, innovatív oktatási környezetben, kimagasló minőségű továbbképzési szabványok és egy rugalmas szisztéma mentén.

Brassai és Mechwart

A BMW Group már a partner oktatási intézményeket is kijelölte: a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziuma, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma egyaránt olyan fejlett, magasan képzett oktatási partner, amelyek kiváló otthont teremtenek az ötéves duális szakképzés első két tanévben esedékes elméleti képzéseinek. A BMW Group a két partner intézménnyel közösen lát neki a debreceni duális szakképzés részletes tananyagának és tantervének kidolgozásához.

A programban résztvevők a duális szakképzés első két évét a kijelölt két oktatási intézmény egyikében töltik, ahol a választott szakterület elméleti ismeretei mellett az alapvető gyakorlati tudást is elsajátítják. A harmadik tanévtől kezdve a figyelem egyre inkább a gyakorlati oktatás felé irányul: a gyakornokok a BMW debreceni gyárában szerezhetik meg a kézzelfogható szaktudást. A professzionális szakképzéseken túl a BMW Group az öt év során a gyakornokok személyiségfejlődésére is kiemelt hangsúlyt fektet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Az olcsóbb konstrukció további útépítéseket tesz lehetővé.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés