Hirdetés

Fegyház: két nap alatt elítélték a debreceni fosztogatót

civishir.hu

2019.07.03. 08:20

Fegyház: két nap alatt elítélték a debreceni fosztogatót
Fotó: police.hu

Alvó embertől lopott.

Hirdetés

A vádlott június 30. napján hajnali öt óra körül Debrecen belvárosában tartózkodott, miközben észrevette, hogy az egyik utcai padon ittasan alszik a sértett, aki mobiltelefonját a kezében tartja. A férfi odalépett a sértetthez és kivette a kezéből a 41 500 forint értékű mobiltelefont, amit zsebre tett és elhagyta a helyszínt.

A közelben épp szolgálatot teljesített két rendőrjárőr, akik észlelték a bűncselekmény elkövetését és elfogták a vádlottat. A férfi az ellopott telefont a földre dobta, amit a rendőrök épségben visszaadtak a sértettnek, így a bűncselekménnyel okozott kár teljes egészében megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség az őrizetbe vett, többszörös visszaeső vádlottat kifosztás bűntette miatt július 2-án a Debreceni Járásbíróság elé állította.

A gyorsított eljárás során a bíróság a vádlottat 2 év 10 hó fegyházbüntetésre ítélte és 4 év időtartamra eltiltotta a közügyek gyakorlásától, emellett a korábbi büntetéséből engedélyezett feltételes szabadságot is megszüntette.

Az ítélet nem jogerős, a jogorvoslati nyilatkozat megtételére a vádlott, a védője és az ügyész is fenntartott három munkanapot.
fosztogató

Szóljon hozzá!

Hirdetés