Hirdetés

Ötmillió forintért szerettek egy nőt

civishir.hu

2019.06.04. 08:19

Ötmillió forintért szerettek egy nőt

True love. Debrecenben tárgyalják a büntetőügyet.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a sértett bizalmába férkőzött, érzelmileg megtévesztette és rendszeresen pénzt kért tőle.

A vádlott 1997 nyarán ismerkedett meg a sértettel, akinek a bizalmába férkőzött és közös jövőt ígért neki. Már akkor is több alkalommal kért és kapott kölcsön a nőtől különböző pénzösszegeket. Miután a vádlott hosszabb ideig börtönben volt, a sértettel megszakadt a kapcsolata, bár a nő többször meglátogatta a férfit.

A szabadulást követően, 2014-ben a vádlott újra felvette a kapcsolatot a sértettel és ismételten azzal hitegette, hogy életét vele együtt képzeli el. A sértett ugyanekkor adta el a tulajdonában álló lakást, amelyért több mint 7 millió forintot kapott.

A férfi kihasználta a sértett bizalmát, és 2014 augusztusa és novembere között hat alkalommal, összesen több mint ötmillió forintot kért kölcsön.

A nőt mindvégig tévedésben tartotta azzal, hogy a pénzt közös jövőjük megalapozására és vállalkozásának beindítására fogja felhasználni, azonban sem a közös jövő, sem a kölcsönök visszafizetése nem állt szándékában.

Miután a vádlott megtudta, hogy a sértettnek nincs több vagyona, megszakította vele a kapcsolatot és a sértett később már sem telefonon, sem személyesen nem tudta őt elérni.

A férfi összesen 5,1 millió forint kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlott ellen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban fegyház- és pénzbüntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.
csalás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.