Hirdetés

Hirdetés

Lesznek változások a Fidesz debreceni képviselő-jelöltjeinél

civishir.hu

2019.06.07. 11:55

Lesznek változások a Fidesz debreceni képviselő-jelöltjeinél
A Fidesz június 7-i debreceni sajtótájékoztatója Kósa Lajossal és Papp Lászlóval (Fotó: Papp László, Facebook)

Ellenszavazat nélkül támogatták Papp László polgármester-jelöltségét.

Hirdetés

Hirdetés

A jelenlegi debreceni önkormányzati Fidesz-frakció személyi összetétele 20-25 százalékban változhat, ami megfelel az 1998 óta itt folyó helyhatósági választási gyakorlatnak – mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő azon a június 7-i sajtótájékoztatón, amelyet Papp Lászóval, Debrecen polgármesterével, a párt következő polgármester-jelöltjével tartott.

Kósa Lajos – aki a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnöke is – hozzáfűzte, a ciklusról ciklusra történő cserék célja elkerülni a debreceni várospolitikába való beleöregedést, új energiákat és szempontokat bevonni a munkába. Hangsúlyozta, nem konfliktusos politikai kényszerekről, hanem egyeztetett lépésekről van szó, van olyan képviselő, aki eleve tudatában volt annak, hogy a mostani az utolsó ciklusa, s olyan is akad, aki másként szándékozik folytatni az életét. A politikus közlése szerint június végére feláll a képviselőjelölti csapat, neveket addig nem árulhat el.

– Nem a gomolygó ködből felbukkanó, jó megoldásnak tűnő arcokat választjuk ki, akik azt mondják, fogalmuk sincs arról, hogy mi fán terem az önkormányzati politika, de majd megkérdezik az emberektől. A Fidesz elképzelése a városfejlesztésről stabil és elvi alapokon nyugszik. Debrecen esetében a célkitűzés az, hogy az ország vezető vidéki városa legyen az ország vezető egyetemével és ágazataikban vezető vállalatokkal. Olyan város, ahol az emberek zöme a jövőjét is elképzeli. Ennek a programnak a végrehajtására keresünk képviselőket – fogalmazott, kiemelve, „Debrecen a nemzetpolitikban maximálisan szeretne megfelelni annak a szerepnek, ami ki van rá mérve”.

A sajtótájékoztatón kiderült, a debreceni Fidesz ellenszavazat nélkül támogatta Papp László újabb ötéves ciklusra szóló jelölését. Kósa Lajos szavai szerint június közepére mindenütt meglesznek a polgármester-jelöltjeik („a Fidesz hosszú ideje dolgozik azon, hogy a jelölési folyamatot konszenzuálisan, egyeztetve hajtsák vége”), majd utána következik az önkormányzati képviselő-jelöltek megválasztása.

Nem dőlnének hátra, ígérte Papp László

Papp László arról beszélt, hogy az elmúlt öt évben az emberek mindennapi életét befolyásoló dolgokra is igyekeztek odafigyelni (orvosi rendelők, bölcsődék, iskolák felújítása, úépítések). – A közlekedés terén nagyon komoly átalakítások zajlottak. Nem végeztünk el minden munkát, nem mondhatjuk, hogy az összes problémát megoldottuk, ezért hátradőlünk. Ennél sokkal ambiciózusabbak vagyunk, arra készülünk, hogy még dinamikusabb pályára állítsuk a város fejlődését. Igyekeztünk megvalósítani azt, amit ígértünk, persze a dolgok alakulhatnak úgy, hogy nem sikerül minden. De összességében Debrecen kivívta a legdinamikusabban fejlődő város pozícióját. Ezt a lendületet szeretnénk megtartani – emelte ki.

Ezzel a bejelentéssel végleg kilőhető az a korábban a Cívishír által is kétségbe vont híresztelés, mely szerint Kósa Lajos újra elfoglalná a polgármesteri széket.

RaL

Kósa LajosDebrecenPapp LászlóÖnkormányzati választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.