Hirdetés

Hirdetés

Kína befektet a Debreceni Egyetembe, és fordítva!

2019.06.12. 13:09

Kína befektet a Debreceni Egyetembe, és fordítva!
(fotó: unideb.hu)

Mind a két fél hasznot remél.

Hirdetés

Hirdetés

Kína egyik legnagyobb és legjelentősebb befektetési vállalatával, a Morgan Star Grouppal kötött megállapodást a Debreceni Egyetem, a szerződést pedig ünnepélyes keretek között szerdán írták alá a felek az intézmény aulájában.

Szilvássy Zoltán rektor stratégiai jelentőségűnek nevezte ezt a napot a Debreceni Egyetem életében, a megállapodás részleteiről pedig kifejtette, hogy az élelmiszeripar, a légi közlekedés, az egészségügy és a turizmus fejlesztése területén indítanak közös projektet a kiterjedt kínai felsőoktatási kapcsolatokkal rendelkező Morgan Star Group közbenjárásával, és mindez illeszkedik Kína Európa-politikájához, az új Selyemút, más néven Egy Övezet, Egy Út programhoz, amelyhez Magyarországon a Debreceni Egyetem elsőként csatlakozik.

Miután a rektor és Steve Guo, a Morgan Star Group magyarországi leányvállalatának elnöke aláírta a kínai diákok számának növeléséről, a diák- és oktatócserék megszervezéséről, közös tanterv fejlesztéséről, nemzetközi viszonylatban is releváns kutatások finanszírozási szándékáról szóló együttműködési megállapodást, a kínai fél a magyarok keleti politikáját méltatta. Steve Guo szerint a két ország kapcsolata csúcson van, amiből mindkét fél szép hasznot húzhat a gazdasági és a kulturális életben egyaránt.

A kínai cégvezető szerint Kínában úgy ismerik a Debreceni Egyetemet, mint Magyarország egyik legjobb felsőoktatási intézményét, ahol az utóbbi években már sok kínai hallgató szerzett rendkívüli tudást.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.