Hirdetés

Hirdetés

Elhagyott gyermekek pótpapája a debreceni tűzoltó

Cívishír

2019.06.19. 13:07

Elhagyott gyermekek pótpapája a debreceni tűzoltó
Jelenleg is három kicsit nevelnek (Fotó: Papp-Kunkli Nóra)

Két saját gyermekük volt, amikor Gulyás Csabáék úgy döntöttek, új útra lépnek.

Hirdetés

Hirdetés

– Minden tűzoltónak megvan a saját története, hogy hogyan választotta hivatását. Vannak, akik régi családi mintát visznek tovább vagy baráti társasággal közösen szerelnek fel. És vannak, akik már gyermekkorban egy férfias, ugyanakkor segítő szakma iránt érdeklődnek. Hajdú-Bihar megyében szolgál egy tűzoltó, akinek nem hétköznapi módon vezetett az útja a laktanya felé. Gulyás Csaba címzetes tűzoltó zászlós kamaszként alig várta, hogy megszerezze a teherautó jogosítványát. Kamionosnak képzelte el magát, azonban az élet egy sokkal különlegesebb állással és élettel kínálta meg – írja Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tűzoltó hadnagy cikke szerint Gulyás Csabára hamar rátalált a nagy szerelem, majd sorban jöttek a gyerekek.

A férfiban egyre erősödött a rosszérzés, hogy nem tudja az átlagos apák szerepét vállalni.

– Nem tudta azt elképzelni, hogy nincs ott a közös ebédeknél, a déli altatásnál, hanem csak beesik vacsoraidőre és jobb esetben játék után „megnyeri” az esti mesét. Sokkal többre vágyott. Ezzel egy időben feleségében is kavarogtak a gondolatok. Öt és 3 éves kisgyermekük mellett nehezen tudta volna vállalni korább három műszakos gondozónői munkáját. Csaba felszerelt tűzoltónak így kamaszkori álmát nem kellett feladnia, hiszen gépjárműfecskendőt vezethet, valamint különleges szerkezelőnek képezte magát tovább. A tűzoltói élettel járó 24/48 órás munkarend a tökéletes megoldás lett a szépen gyarapodó családnak. Aztán közös döntést hoztak: nevelőszülők lettek. A két gyerekből hirtelen négy lett. Saját gyermekeik is könnyen beleszoktak az új helyzetbe – folytatódik a történt.

Gulyás Csaba és családja

A házaspár olyan újszülöttek nevelését vállalja, akiket valamilyen okból a szülei nem tudnak, nem akarnak hazavinni a kórházból. Helyette a Gulyás családnál lelnek otthonra életük meghatározó egy-másfél évében. Az anyai ölelést Gyöngyitől, míg az apai gondoskodást Csabától kapják meg.

Hatvanegy gyermeket engedtek már útjukra, akiket örökbefogadtak vagy sikeresen visszatértek vér szerinti szüleikhez. Ilyenkor kicsit mindenkinek megszakad a szíve, de tudják, hogy ez a feladatuk. Tizenhárom éve azonban az akkor 1 éves Rékát nem tudták elengedni, így ők örökbefogadó szülővé is váltak. Rékával lett teljes a Gulyás család.

Az évek gyorsan elteltek, nagyfiúk is tűzoltó lett, egy laktanyában szolgál édesapjával. Más csoportban így szerencsére a kicsik gondozásában nagy segítségére van édesanyjának. Lányuk is a családi példát követte, fejlesztőpedagógusként kisgyermekekkel foglalkozik és férjével – aki szintén tűzoltó – hamarosan családot alapítanak.

Gulyás Csabáék életét jelenleg három kicsi teszi különlegessé, akik minden nap valami újjal várják haza tűzoltó pótapukájukat.

Debrecentűzoltónevelőszülő

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.