Hirdetés

Hirdetés

Derecskei család terjesztette a „varázsdohányt”

civishir.hu

2019.06.10. 11:42

Derecskei család terjesztette a „varázsdohányt”

Ötszáz forintért árulták a drogot.

Hirdetés

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék június 12-én annak a négy vádlottnak az ügyében, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint elsőrendű V. K. a feleségével, másodrendű V. F. M.-el, valamint fiával harmadrendű V. D.-vel közösen 2015 őszétől rendszeres anyagi haszonszerzés céljából Derecskén ADB-FUBINACA kábítószer hatóanyag-tartalmú, úgynevezett „varázsdohányt” állítottak elő. A drogot előre csomagolt adagokban 500 illetve 1 000 forintért értékesítették az otthonukban vásárlóiknak, akik között voltak fiatalkorúak is.

A fogyasztók egy része harmadrendű vádlott korábbi iskolatársai voltak, akik az ismerőseiket is informálták arról a lehetőségről, hogy a vádlottaktól kábítószert lehet vásárolni, így a vevői kör egyre csak bővült.

A kábítószert az első- és másodrendű vádlottak rendszeresen Budapesten ismeretlen személyektől szerezték be, majd a szilárd halmazállapotú anyagot derecskei otthonukban acentonban feloldották, azt a cigarettadohányra locsolták. A dohányt ezt követően megszárították, kis adagokban alufóliába csomagolták. Az ügy negyedrendű vádlottja L. Gy. hosszúpályi lakos 2016. szeptember 11-én gépkocsival ment Derecskére azért, hogy vásároljon a „varázsdohányból”. A férfi az utcán kérdezősködött arról, kinél lehet a drogot beszerezni, majd egy ismeretlen a vádlottak házához irányította őt. L. Gy. 10 csomag kábítószert vásárolt, amit a ruházatába és a cipőjébe rejtett, és gépkocsijával elhajtott. A vádlottat kis idő múlva a rendőrök intézkedés alá vonták, amely során megtalálták és lefoglalták a kábítószert – fogalmaz a vád.

A vádirat szerint a rendőrség 2017. július 10-én fogta el a három derecskei vádlottat, akiknél házkutatást tartottak. A nyomozó hatóság a spájzban megtalált és lefoglalt növényi törmeléket, két szilárd halmazállapotú kristályos tömböt, digitális mérleget, valamint készpénzt.
Derecskedrogdíler

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.