Hirdetés

Debreceniek ültetnének fát. Szavazzanak a Tescóban!

civishir.hu

2019.06.19. 14:40

Debreceniek ültetnének fát. Szavazzanak a Tescóban!

A pénztárnál kapott zsetonokkal lehet hozzájárulni a város zöldítéséhez.

Hirdetés

A debreceni székhelyű településfejlesztéssel, környezetvédelemmel foglalkozó Ökováros Alapítvány közhasznú tevékenysége keretében, a „Plant for the Planet” nemzetközi kampányhoz is kapcsolódva faültetési akciókat is szervez, ami szervesen kapcsolódik a város „zöldítési” törekvéseihez is.

A debreceni lakosok most könnyen támogathatják a kezdeményezést azzal, hogy a Tesco „Ön választ, mi segítünk!” kampánya keretében az áruházak pénztárainál kapott zsetonokat felajánlják a gyűjtőpontoknál az Ökováros Alapítvány „Zöldítsük együtt a várost!” programja javára. Ezzel mindenki hozzájárulhat a környezete élhetőbbé tételéhez.

A faültetést az egyik legjobb módszernek tartják arra, hogy a kedvezőtlen globális folyamatokat lokális szinten kompenzálják. A városi fák szerepe nagyon fontos: az oxigén termelése mellett rengeteg káros anyagot, port kötnek meg, árnyékoló, párásító hatásukkal a kedvezőbb mikroklíma kialakításához, míg esztétikai megjelenésükkel a városban élők közérzetének javításához járulnak hozzá. 
faültetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés