Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Stohl, Gálvölgyi és Alföldi is feltűnik a debreceni élményrengetegben

| 2019. 05. 03. | 15:56:00
Ismét a Nagyerdőre csábítják a színház szerelmeseit.
Stohl, Gálvölgyi és Alföldi is feltűnik a debreceni élményrengetegben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2018 nyarán eddigi nézőcsúccsal, közel 900 fős színházi átlagnézőszámmal zárta az évadot, így a teljes programsorozat több mint 34 ezer nézővel a debreceni szabadtéri színház történetének legmagasabb látogatószámait produkálta – hangzott el a május 3-i sajtótájékoztatón.

– Öt évvel ezelőtt, 2014. június 10-én a Nagyerdei mesék című nagyszabású gálakoncerttel nyitotta meg kapuit a megújult Nagyerdei Szabadtéri Színpad. A korszerűsített, 1017 néző befogadására alkalmas játszóhely egy új éra nyitányát jelentette – mondta Papp László polgármester. – Az első kapunyitás óta több mint 220 nagyszínpadi rendezvény talált otthonra a Parkerdő szívében, mely kulturális pezsgésével a nyári időszak egyik legizgalmasabb művészeti helyszínévé nőtte ki magát – tette hozzá.

Budapest és Szeged mellett a Nagyerdei Szabadtéri Színpad az ország egyik kulturális „brandje” lett a legjobb szabadtéri nagyprodukciók programkínálatát tekintve.  

2019 nyarán az 5 éve újból megnyitott létesítményt, illetve a debreceni színjátszás elindulásának 25. évfordulóját is ünnepeljük az ország 7. legnagyobb befogadóképességű szabadtérijén.

– Az idei programsorozatban 11 vendégtársulat 14 produkciójában 20 színházi előadás lesz látható. Tizenegy prózai előadás mellett nyolc zenés előadást és egy balettelőadást láthat a közönség, köztük egy vadonatúj szimfonikus koncertszínházi ősbemutatóval. 2019-ben egy technikai újításnak köszönhetően első ízben lesz forgószínpados előadás is a Nagyerdőn – mondta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője.

A teljes nyári évadot idén is komoly- és könnyűzenei koncertek, kertmozi, jazzmozi és családi programok egészítik ki. 

A május 29-én kezdődő évadot a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes grandiózus Körhinta-produkciójával nyitják meg. Pataki Mari és Bíró Máté filmvászonról jól ismert, keserédes romantikus történetét a Kossuth- és Jászai-díjas Vidnyánszky Attila „álomszerű látomásokból” építkező rendezése kelti életre. Ebből az alkalomból Papp László és Vidnyánszky Attila aláírásával ellátott emléktárgyat juttatnak el Törőcsik Marinak.

Saját bemutatóval készül a Csokonai Színház

Kocsák Tibor és Miklós Tibor egyik legnépszerűbb zenés játéka, a Légy jó mindhalálig című musical – szimfonikus zenekari kísérettel – Móricz Zsigmond születésének 140. évfordulója alkalmából kerül ismét színre. A darab  kivételes városi összefogás eredményeként jön létre a Csokonai Színház, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Lautitia Gyermekkar, az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos tanulói és a tehetséges fiatal táncművészek közreműködésével, mely során 140 fős szereplőgárda kelti életre Nyilas Misi felnőtté válásának halhatatlan történetét.

A darabot a debreceni közönség először láthatja és hallhatja neves helyi és budapesti vendégművészek kitűnő tolmácsolásában, különleges látványvilággal, valamint élőzenekari hangzással – az idei nyáron mindösszesen kétszer.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Nagy Márton közölte, a Magyar Postára a jövőben is szükség lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.