Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jön a hajdúhadházi rackaszalámi!

| 2019. 05. 18. | 16:32:00
Minőségi hústermékekben gondolkodnak.
Jön a hajdúhadházi rackaszalámi!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták azt a vágóhidat és feldolgozóüzemet, ahol a helyben tenyésztett állatok húsából prémium minőségű termékeket állítanak elő a jövőben Hajdúhadházon. Az üzemben nemcsak a városi, hanem a környező településen élő gazdálkodók is vágathatnak majd – hangzott el a május 18-i ünnepélyes átadón.

Az önkormányzat az elvárások terén önfenntartóként megfogalmazott projekt megvalósítására több mint 260 millió forint vissza nem térítendő belügyminisztériumi támogatásban részesült.

A 2016 novemberében elindított beruházás két ütemben valósult meg, és idén április végén, a működési engedély megszerzésével zárult le. Ennek birtokában immár kezdődhet a rendeltetésszerű, biztonságos és sikeres működés.

Csáfordi Dénes

Mint Csáfordi Dénes, Hajdúhadház fideszes polgármestere kiemelte, nagyon hosszú, komoly munka eredményeként a térségben is hiánypótlónak számító komplexumot adtak át. – Hajdúváros vagyunk, ahol korábban egyértelmű volt a napjainkra feledésbe merült állattartás. Ez azonban nem azt jelenti, hogy így is kell maradnia. Azon adottságokat kell alapul vennünk, amelyek évszázadokon keresztül megélhetést nyújtottak az itt élőknek. Először 20-30 egyedes rackanyájat hoztunk Hajdúhadházra komoly legelőterület nélkül, ismerkedve az állattartással. Jelenleg háromszáz egyed számú a nyáj, megvan a közösségi állattartás lehetősége is, lehet csatlakozni. A munkát nagyban segíti, hogy egy éve „visszatért” 1700 hektárnyi, legeltetésre használható Natura 2000-es terület – mondta.

Az elképzelésük az, hogy a rackahúsból prémium minőségű kolbászokat, szalámikat készítenek, ami – Csáfordi Dénes szerint – a 2010-ben felállt új önkormányzati vezetés aktív, vállalkozó szellemét tükrözi, szeretnének ugyanis egyfajta zászlóshajószerepet betölteni a város életében. 

Tasó László

Tasó László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő köszöntőjében kijelentette, az elmúlt években az összefogás eredményeként olyan lépéseket tudtak tenni, amelyek az erős hajdúvárosok közé emelték Hajdúhadházat. – Különbözni akartak attól, amit korábban „rájuk sütöttek”. Óriási jelentősége volt a sikerben a közfoglalkoztatási programnak, hiszen hatalmas mértékben javult a közbiztonság, s az emberek visszaszoktak a munka világába. Az itt élő közel 4 ezer roma nagy része felvette a ritmust és nem segélyekért, hanem munkáért áll sorba – közölte.

Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke elmondta, a kis kapacitású vágóhíd megépítése példája annak, hogy nagyot álmodni kicsiben is lehet és érdemes. – A húsipari termékek globális dömpingjében bátorság kellett egy olyan húsfeldolgozó létrehozásához, mely a mennyiség helyett a minőségre helyezi a hangsúlyt. Ezt a minőséget a gazdálkodás garantálja, mely az állattartó hagyományainkat őrzi tovább.

Az üzemeben hetente 50 állatot lehet majd levágni, feldolgozni, de ha a kapacitás megkívánja, akkor bővítik a vágóhidat. A beruházás 8-10 embernek ad munkát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Rangadót vív a DVSC; a jegyek fele már elkelt
Rangadót vív a DVSC; a jegyek fele már elkelt
A debreceniek számára a tét a bajnoki bronzérem.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!