Hirdetés

Hirdetés

Debrecen Drive: megnyitotta kapuit a járműipari fesztivál

civishir.hu

2019.05.25. 14:15

Debrecen Drive: megnyitotta kapuit a járműipari fesztivál
(Fotók: Fogarasi Renáta/Cívishír)

Szimulátorok, oldtimerek, salakmotorok sokasága várja a látogatókat. +Fotók

Hirdetés

Hirdetés

Több mint 500 különböző járművet láthatnak a látogatók május 25-én és 26-án a Nagyerdőn; országosan egyedülálló módon egyszerre 250 szalonautót csodálhatnak meg egy helyen. A program egyedüli lehetőséget nyújt arra is, hogy a teljes magyar autókínálatot megtekinthessék.

Papp László

Hiánypótló rendezvénynek nevezte a Debrecen Drive-ot Papp László polgármester az esemény ünnepélyes megnyitóján. Mint elmondta, a szervezők „megérezték a hangulatot”, mely a várost jellemzi majd a következő években, hiszen a járműipar erősödése egyre érezhetőbbé válik. – Jelentős fejlesztéseket hajtunk végre ennek érdekében, és a rendezők úgy gondolták, közelebb hozzák ezt az iparágat különböző show-kal fűszerezve – fogalmazott.

Hozzátette: a rendezvény nagyon komoly perspektíva előtt áll, és a következő évek egyik legmeghatározóbb eseménye lesz a városban és a régióban.

Kósa Lajos

Kósa Lajos debreceni országgyűlési képviselő szerint a rendezvény az egyik legfontosabb kérdésre keresi a választ azzal, hogy megmutatja a legkorszerűbb járműveket és a mobilitás jelenkori, illetve közvetlen jövőbeni lehetőségeit. Felidézte, egy 1932-es magyarországi autós szaklapban még arról szóltak a panaszos olvasói levelek, hogy Budapestről a Balatonra 5-6 defekt árán lehetett eljutni autóval a szekereket húzó, rosszul megpatkolt lovak elhagyott patkószegei miatt. 
– Azóta sok tényező változott, a biztonság és a gyorsaság után jelenleg a környezetvédelmi szempontok kapnak nagy szerepet. Ugyanakkor az üvegházhatású gázok kibocsátásának csak 10 százalékáért felelősek a gépjárművek, abban a mezőgazdaságnak, az állattartásnak sokkal jelentősebb a szerepe. Ez nem jelenti azt, hogy a járműgyártásnak nem kell foglalkoznia a környezetvédelmi tényezőkkel, ugyanakkor az iparági összeomlást jósoló cikkek hazudnak – mondta. A politikus szerint előbb lesz megbízható önvezető járművünk, mint arról rendelkező jogi szabályozás, illetve azt sem tudni még, hogy a jövőben az elektromos autózás vagy esetleg a hidrogénhajtás lesz a meghatározó.

Végül kijelentette, a Debrecen Drive „rendívül érdekes keresztmetszet”, s az is elképzelhető, hogy tíz év múlva egészen más technológiákat láthatnak majd a debreceni rendezvényre kilátogatók.

Benkő Tibor

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a kutatás-fejlesztés, az innováció kapcsán közölte, a Magyar Honvédség katonái a legmodernebb technikai eszközökkel dolgozhatnak, ezzel védve az ország érdekeit, és garantálják a lakosság biztonságát. A rendezvényen a Bocskai-lövészdandár és a honvédség járművei is felsorakoztak.

Bács Zoltán

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja örömét fejezte ki, hogy a város az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlődött. – Tudtuk, hogy a mezőgazdaság fontos ebben a régióban, de most a járműipar lesz az integrátor, ami magát a terméket állítja elő. Nem mint összeszerelő, hanem mint innovációs forrás, fejlesztést generáló vállalat. Debrecen nem véletlenül van ott, ahol, mert itt nem a hegyek, a vizek a lényegesek, hanem a teljesítmény – mondta.

Páll László

Páll László, a Debreceni Campus Kft. ügyvezetője szerint családbarát rendezvényre törekedtek, hiszen a Debrecen Drive a családoknak szól.

A kétnapos eseményen oldtimerek, lakóautók, big-foot-ok, limuzinok, quadok és speciális járművek is felvonulnak. Lesz Harley Davidson-kiállítás, modellautó bemutató és monstershow is. A Speed Wolf Debrecen jóvoltából salakmotorok várják a terepmotor szerelmeseit, akik a gyerekeknek minipályával, futóbiciklivel készülnek, vasárnap pedig a Drive Katlanban bemutatót tartanak.

A belépőjegy tartalmazza az elektromos kisautók, segway-ek, a Víztorony mászófal, a szimulátorok, és a husky kutyák által húzott gurulós fogat használatát, a Drive Show és minden jármű megtekintését, valamint a kreatív kuckóban szervezett programokon való részvételt.

Rendezvény nyitva tartása:
május 25., szombat: 10-19 óráig,
május 26., vasárnap: 10-18 óráig.

Jegyárak:
Családi jegy (2 felnőtt, 3 gyerek – 14 éven aluliak – csak a Debrecen Drive-ra): 5 000 forint
Gyerekjegy: (3-14 éves korig, csak a Debrecen Drive-ra): 1 000 forint
Gyerekjegy: (3-14 éves korig, Debrecen Drive+Crazy Sprint): 2 000 forint
Felnőttjegy: ( 14 éves kortól, csak a Debrecen Drive-ra): 2 000 forint
Felnőttjegy: (14 éves kortól, Debrecen Drive+Crazy Sprint): 3 000 forint
VIP jegy: 5 000 forint

Jegyvásárlás online: https://debrecendrive.hu/jegyek
Elővételes jegyvásárlás:
Lovarda – Debrecen, Kassai út 26.
Campus Pont Jegyiroda – DE Főépület
Sport Hotel – Debrecen, Oláh G. utca 5
Nagyerdei Víztorony – Debrecen, Pallagi u. 7.

Galéria

NagyerdőgyermeknapDebrecen Drive

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.