Hirdetés

Hirdetés

Amikor egy magyar profi sportoló a pihenőidejében is tanul. A fa tetején!

deacjegkorong.hu

2019.05.08. 12:20

Amikor egy magyar profi sportoló a pihenőidejében is tanul. A fa tetején!
Hetényi Zoltán (jobbra) varjúlesen (Fotók: magánarchívum)

A debreceniek kiválóságát éppen a dolmányos varjak populációja foglalkoztatja.

Hirdetés

Hirdetés

Felettébb érdekes cikket írt Hetényi Zoltánról a DEAC jégkorongcsapatának honlapja. Az Erste Liga elmúlt idényének legjobb kapusává választott sportember a pihenőidejét nem bulizással, kocsikázással, sebeinek nyalogatásával tölti, ahogyan azt a legtöbb profi teszi egy kőkemény szezon után, hanem képzi magát.

Próbálok újabb szellemi kihívásokat keresni, pallérozódni, amire kitűnő lehetőséget nyújt a Debreceni Egyetem vadgazda mérnöki képzése. Ezen a héten tanulmányúton leszünk, minden nap reggel nyolctól este hat óráig. Egy nap biztosan ellátogatunk a gúthi erdőbe, és ezt már nagyon várom. Közben készülök a következő vizsgámra, környezetgazdálkodás és élőhely fejlesztés tantárgyból. Egy vizsgán már túl vagyok, jelest kaptam vízgazdálkodási ismeretekből, de hat még hátra van. Bejárok a nappali tagozatosok óráira, emellett egyéni edzésterv alapján nyomom a konditermi edzéseket

- avatta be a szurkolókat a kiváló sportember abba, hogy mivel tölti a szabadidejét, majd arra is válaszolt, hogy mit keresett egy fa tetején a Nagyerdei Stadionnál.

A vízgazdálkodási vizsga után segítettünk Kövér László tanár úrnak kiüríteni egy osztálytermet. A többiek elmentek órára, én viszont jeleztem, hogy már túl vagyok a vizsgámon. A tanár úr elmondta, hogy a dolmányos varjak állományvizsgálatát végzi és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem vele tartani. Természetesen kapva-kaptam a lehetőségen, így együtt jártuk végig a város öt ismert fészkelő helyét. A Nagyerdei Stadionnál álltunk meg először, beültünk a kosárba és a gép felemelt minket a fészekhez. Ugyanez ismétlődött a további négy helyszínen. Arra voltunk kíváncsiak, melyik fészekben van tojás, illetve fióka. Két fészket üresen találtunk, egyben viszont volt tojás, kettőben pedig fióka, a tanár úr meg is gyűrűzte őket. Számomra nagy élmény volt, hogy kézbe vehettem egy fiókát, és megtapasztalhattam, milyen magasságokban költenek (20 méter körül) ezek a madarak. Összességében öt órát tartott a fészkek ellenőrzése. Nagyon élveztem, örültem, hogy most van erre időm erre és bízom abban, hogy lesz még folytatása is

- így Hetényi Zoltán, akinek a napokban plusz egy éves opcióval egészült ki 2020 tavaszáig szóló szerződése, lehetőséget teremtve, hogy Zoli a 2020-21-es idény végéig a DEAC csapatának tagja lehessen és be tudja fejezni tanulmányait a Debreceni Egyetemen.

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.