Hirdetés

Hirdetés

A nehéz helyzetben lévő BMW-főnöknek a debreceni beruházás személyes ügy

2019.05.19. 12:18

A nehéz helyzetben lévő BMW-főnöknek a debreceni beruházás személyes ügy
Harald Krüger (Fotó: BMW)

Van, amiben a BMW-nek jelentős a lemaradása a Mercedes és a Volkswagen mögött.

Hirdetés

Hirdetés

Nyomás alá helyezték a befektetők Harald Krüger BMW-vezért a vállalat éves közgyűlése előtt, mivel a nagy múltú cég idén még nem hozta az elvárt számokat. Megindult a spekuláció a vezérigazgató háta mögött, de pozíciója úgy tűnik, egyelőre stabil - írja az autopro.hu.

A portál szerint a Süddeutsche Zeitung az éves közgyűlés napján, csütörtökön megjelent cikkében arról írt, hogy a baljós számok és a befektetői elégedetlenkedés miatt Krügernek nincs könnyű helyzete. A színfalak mögött fel is merült, hogy helyette más volna jobb a cég élén, és hogy a Magyarországra tervezett, 1 milliárd eurós beruházásnak talán nem kellene abban az ütemben megépülnie, mint azt eltervezték. Ám mint a lap rámutat, a debreceni beruházás Krüger számára személyes ügy.

A BMW 1,4 milliárd eurót különített el első negyedéves eredménye terhére egy esetleges bírság fedezésére, ami a dízelbotrány következményeként várhat rájuk. Emiatt az éves tervben is csak 4,5-6,5 százalékos bevételarányos jövedelmezőségre számítanak a tavalyi 7,2 százalék után. Ez komoly érvágás egy bizonytalanságokkal teli időszakban, amikor a globális eladások megtorpanni látszanak, a Kína-USA vámháborúnak még mindig nem látni a végét, és a brexit valós hatása sem ismert. Ilyen helyzetben kellene rengeteg pénzt költeni az elektromos hajtás kutatás-fejlesztésére, amiben a BMW-nek jelentős a lemaradása a Mercedes és a Volkswagen mögött -  írja az autopro.hu.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.